вівторок, 18 вересня 2012 13:08

"Ми страждали, коли не змогли вийти з групи Ліги чемпіонів" - Луческу

"Ми страждали, коли не змогли вийти з групи Ліги чемпіонів" - Луческу
"Стиль "Нордшелланда" нагадує манеру гри "Шахтаря" - Луческу ФОТО: shakhtar.com

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про підготовку команди до першого матчу у груповому етапі Ліги чемпіонів проти дебютанта турніру данського "Нордшелланда".

"Готуємося до дебюту в цій Лізі чемпіонів, - каже Луческу на передматчевій прес-конференції - Ми страждали, коли не змогли вийти з групи у минулому сезоні. Намагалися компенсувати це перемогою у чемпіонаті України, виграшем національного Кубка і Суперкубка. Налаштовував своїх хлопців на вихід з групи. Казав, що чемпіонат України треба виграти, щоб стартувати у групі Ліги чемпіонів.

Нам не дуже пощастило з жеребкуванням. Нашими суперниками є чемпіони своїх країн, а "Челсі" — переможець Ліги чемпіонів. Це нас стимулює. У кожної команди є свої плюси і мінуси. Якщо виділити видовищність гри, то "Шахтар" переважає своїх суперників у цьому компоненті.

В останні роки "Шахтар" заявляє про себе все голосніше. Розвивається інфраструктура. Тепер це потрібно підтвердити своєю грою. Ми зобов'язані заявити цього року про себе у Лізі чемпіонів і зробити крок уперед.

Не варто порівнювати АПОЕЛ з "Нордшелландом". На такому рівні команди вже не діляться на сильні і слабкі. Є клуби з великою єврокубковою історією, гранди з сильних чемпіонатів і колективи, які можуть скористатися моментом.

Коли аналізував гру суперника, то відзначив і сказав гравцям, що стиль "Нордшелланда" нагадує манеру гри "Шахтаря". У нас своя гра. Ми не копіювали її ні в кого. Суперник — тактично грамотна і дисциплінована команда, любить контролювати м'яч. Футболісти атакують значними силами. Не думаю, що вони гратимуть з нами по-іншому. Відзначу, що наші гравці технічніші, ніж у суперника.

Щодо кадрових проблем, то всі наші гравці готуються до матчу, крім Полянського та Кобіна", - зазначив Луческу.

Матч "Шахтар" — "Нордшелланд" судитиме дебютант групового етапу Ліги чемпіонів — поляк Павел Гіль.

"Якщо арбітр судив матчі Ліги Європи, значить його рівень відповідає єврокубковим поєдинкам", - підкреслив наставник "Шахтаря".

Нагадаємо, "Шахтар" зіграє з "Нордшелландом" у середу, 19 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Ми страждали, коли не змогли вийти з групи Ліги чемпіонів" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути