субота, 18 червня 2011 16:39

"Ми поважаємо Іспанію, однак не боїмося" - Яковенко

"Ми поважаємо Іспанію, однак не боїмося" - Яковенко

У неділю, 19 червня, молодіжна збірна України проведе останній матч групового етапу проти команди Іспанії. Від його результату залежатиме, чи синьо-жовті продовжать боротьбу на турнірі, чи змушені будуть повертатися додому. Їх влаштує лише перемога.

Власне кажучи, саме з аналізу ситуації в групі і розпочав спілкування з представниками ЗМІ під час традиційного дня відкритих дверей головний тренер Павло Яковенко:

"Для нас усе просто ? виграємо, і ви будете хвалити команду, програємо ? лаятимете. Наразі проблем немає жодних, йде планомірна підготовка. Суперник непростий, ми його поважаємо, однак не боїмося".

За словами наставника, головна увага в дні між матчами приділяється відновленню і, звісно ж, теоретичній підготовці:

"Вважаю, 72 годин, що розділяють поєдинки з Англією та Іспанією, цілком достатньо, аби команда була повністю боєздатною. Безперечно, ми добре вивчили нашого наступного суперника, обізнані з його сильними та слабкими сторонами. Іспанці залишаються вірними своєму стилю за будь-яких обставин. Потрібно думати, як нейтралізувати їхні козирі і використати свої. Над цим тренерський штаб і працює".

Якщо на першу у Вільдб'єрзі прес-конференцію Яковенко прийшов зі Степаненком, на другу ? з Каніболоцьким, то цього разу компанію тренеру склав Коноплянка. Він вважається одним із лідерів команди, однак у перших двох поєдинках хавбек "Дніпра", на думку багатьох спеціалістів, нічого особливого не продемонстрував.

"Футбол ? командна гра, і не все залежить від мене. З іншого боку, потрібно зважати і на силу суперників, його спротив. Утім, ми постараємося у поєдинку з Іспанією проявити свої найкращі якості і добитися необхідного результату", ? сказав Коноплянка.

У свою чергу Яковенко відгородив свого підопічного від критики, зазначивши наступне:

"Аби об'єктивно оцінити дії футболіста, потрібно знати ще й індивідуальне завдання, яке ставить перед ним тренер. Можливо, Євгену не вдалося сповна реалізувати свій потенціал, проте загалом я задоволений його грою і критика, що звучить на його адресу, мені незрозуміла. Стосовно заміни Коноплянки у грі з Англією, то вона була викликана виключно втомою".

Незважаючи на те, що сезон підходить до свого завершення, півзахисник Володимир Чеснаков стверджує, що втоми він та його партнери не відчуває:

"Гра з Англією показала, що фізично ми готові непогано. Добре, що поєдинок з Іспанією відбудеться через три дня на четвертий. Зважаючи на відмінні умови, що створені на базі, де ми проживаємо і готуємося до ігор, цього часу достатньо, аби повністю відновитися".

Букмекери вважають Іспанію явним фаворитом у зустрічі з Україною (коефіцієнт на її перемогу становить усього 1,35-1,4:1, у той час як ставки на виграш України приймаються у співвідношенні 7-7,5:1. За словами Чеснакова, серед піренейців можна виокремити Хуана Мату, одного з провідних виконавців "Валенсії", а також Тьяго Алькантару, хавбека "Барселони". Проте…

"Шанси на успіх є завжди. Їх можна буде реалізувати лише за умови чітких командних дій, колективізму, злагодженості, залізної дисципліни і чіткого дотримання тренерського плану. Словом, нам потрібно продемонструвати все, що ми вміємо", ? підкреслив Чеснаков.

Зараз ви читаєте новину «"Ми поважаємо Іспанію, однак не боїмося" - Яковенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути