Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2022 13:30

"Ми ніколи не здамося, гризтимемо землю за Україну" - Зінченко

"Ми ніколи не здамося, гризтимемо землю за Україну" - Зінченко
Олександр Зінченко є однм із лідерів збірної України.Фото: Gettyimages.com/

Гравець збірної України та "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко висловився про віроломну війну, яку розпочала проти України РФ.

За словами гравця національної команди, українці не здадуться на милість агресору.

"Це вже давно не політика, а справжнісінька війна, тому всі хлопці в шоці від того, що відбувається. Щодня, починаючи з 24 лютого, я показую партнерам по команді ті кадри та знімки того, що відбувається в нашій країні. Вони беруться за голову та не розуміють, як таке може бути у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легіонер "Динамо" передав допомогу українській армії

Чому ФІФА та УЄФА виключили росію? Дуже емоційно можна відповісти на це запитання. Тому що Росія перейшла всі межі, вона справді є агресором, який вбиває мирних жителів. Ніхто у світі не може прийняти цю позицію, тому їх карають усіма можливими санкціями. Ми – футболісти збірної України, також ми намагалися достукатися, щоби російські футболісти отримали санкції. У нас не було бажання позбавити їх їхньої улюбленої справи. У нас є одне ціле бажання – зупинити цю війну та кровопролиття. Стукали у всі можливі двері, щоб їх карали, щоб вони не сиділи вдома і не мовчали. Маючи таку велику аудиторію, практично ніхто не висловлював свою думку, не висловився повністю і не привернув увагу до того, що це потрібно зупинити.

У мене питають, як усе буде. У мене такий настрій – перемога за нами. За 18 днів війни я скажу так: як наша нація, народ, військові, всі українці, як вони борються і показують своєму світові, що ми ніколи не здамося, ніколи не опустимо руки, зубами будемо гризти землю за Україну. Скільки людей у ​​шоці було від того, яка сильна у нас нація. Я з кожною секундою більше пишаюся, що я українець.

Раніше у молодого покоління кумирами були спортсмени. Зараз скажу, що кумирами для молоді та для мене є наші ЗСУ. Вони – справжні герої. Я хотів би від себе і всієї збірної України, подякувати їм за те, що вони, ризикуючи життям, відстоюють нашу честь, борються за нашу землю і дають прикурити агресору. Це дуже важливо для нас. Я впевнений, що перемога буде за нами", - цитує Зінченка Sport.ua.

Зінченко виступає за "Ман Сіті" із 2016 року. Команда українця лідирує в АПЛ,

Після початку війни з Росією Зінченко активно допомагає ЗСУ та підтримує Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Ми ніколи не здамося, гризтимемо землю за Україну" - Зінченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути