понеділок, 05 вересня 2016 15:53

"Ми багато працювали над тактикою": гравці збірної України про роботу з Шевченком
8

"Виграти всі матчі" - коротко, але впевнено відповів наставник збірної України Андрій Шевченко на питання "Як нашій команді стати успішною у кваліфікації на Кубок світу у такій рівній групі?"

Напередодні свого дебюту у національній команді Андрій Миколайович розповів журналістам про підготовку до матчу з Ісландією та поділився враженнями від першого тижня роботи з командою.

 

"Не буду приховувати, хвилювання є. І дуже погано, що будемо грати за порожніх трибун. Але робота і самовіддача футболістів на зборі вселяє велику впевненість", - зазначив Шевченко.

Але деталей наставник на став розкривати — ні ім´я капітана, ні тактику на матч. Лише зізнався, що станом на вчорашній вечір визначився зі складом на гру на 90%.

 

Шевченко більше говорив про суперника. Видно, що тренерський штаб добре вивчив Ісландію. Андрій Миколайович з легкістю називав складні для українців імена гравців чвертьфіналіста Євро-2016.

"Арон Гуннарсон - капітан команди. Він веде всіх за собою. І те, що не буде одного з лідерів, Колбейна Сігторссона, безумовно, на нашу користь. Він багато забиває за збірну. Найбільшу роль у грі гратиме боротьба і кількість підбирань, які нам потрібно виграти".

 

Не всі журналісти так знають гравців збірної Ісландії, як Шевченко. А ще Андрій Миколайович продемонстрував знання англійської мови на прес-конференції. Ісландський журналіст попросив тренера дати відповідь саме іноземною мовою.

"Чи може Ісландія виграти нашу групу? Її можуть виграти практично всі. У нас дуже збалансована група. Важливо набирати очки у кожному матчі. Хто більше за всіх їх набере, той і поїде на Кубок світу".

 

Разом із Шевченком на прес-конференцію прийшов захисник Олександр Кучер. Футболісту задали всього 2 питання, але він не нудьгував. Навпаки, Кучер сам з цікавістю слухав Шевченка.

"Все змінилося - і в тренувальному процесі, і в побуті сталося багато змін. Цим і відрізняється цей збір. Всі хлопці тренуються з великою самовіддачею. Ми дуже серйозно готуємся до матчу з Ісландією", - сказав Кучер.

 

Після прес-конференції і перед початком тренування на питання журналістів відповіли кілька футболістів. Найбільшу кількість мікрофонів і диктофонів біля себе зібрав Євген Коноплянка, який встиг під час підготовчого збору змінити "Севілью" на "Шальке".

 

Коноплянка, як завжди, був у хорошому настрої і багато жартував. Але разом з тим утримувався від відвертих відповідей. Особливо, щодо матчу з Ісландією.

"Приходьте на матч і все побачите", - заінтригував Євген.

 

Артем Федецький, який завжди радо йде на контакт з пресою, теж був небагатослівним.

"Дай Бог розпочати кваліфікацію з перемоги. У кожного тренера своє бачення, а у Шевченка серйозний тренерський штаб. Ми багато працювали над тактикою. Маємо і домашні заготовки, які потрібно використовувати на полі".

 

Олександр Зінченко порівняв Ісландію з Північною Ірландією, якій Україна програла на Євро.

"Ми звикаємо до нових ідей Андрія Миколайовича. Він поспілкувався з кожним. У мене багато функцій на полі. Цього вимагає моя позиція.

Звичайно, стандартні положення - це головний козир ісландців. Ця збірна чимось схожа на Північну Ірландію. Сподіваємося, що ми винесли з того матчу великий урок.

Відсутність уболівальників — це головний мінус. Без нашого 12-го гравця буде дуже складно ".

Під час тренування Шевченко працював разом з гравцями і добре виглядав на їх фоні. Андрій Миколайович навіть зіграв у "квадрат" зі своїми підопічними.

Цікаво, що тепер всі тренування збірної України знімають на відео. Потім тренери аналізують цей матеріал, зокрема дії кожного гравця.

Нагадаємо, що Андрій Миколайович відмовився від проведення товариського матчу перед Ісландією. Тому сьогодні українці вперше побачать збірну України Шевченка.

Початок матчу о 21:45 на НСК "Олімпіський". Наш сайт проведе текстову он-лайн трансляцію зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як збірна Ісландії грала і забивала на Євро-2016

Зараз ви читаєте новину «"Ми багато працювали над тактикою": гравці збірної України про роботу з Шевченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути