понеділок, 05 вересня 2016 14:17

Як збірна Ісландії грала і забивала на Євро-2016

Як збірна Ісландії грала і забивала на Євро-2016

Збірна Ісландії сенсаційно дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи, який цього року пройшов у Франції. Згадаємо тріумфальний шлях "вікінгів" на їх дебютному Євро.

Нинішній суперник збірної України потрапив в одну групу з командами Португалії, Угорщини та Австрії. Ісландці здивували вже на старті, коли у першому матчі на чемпіонаті вирвали нічию у португальців з Кріштіану Роналду. Зірка мадридського "Реала" настільки засмутився, що відмовився мінятися футболками з гравцем збірної Ісландії. Тоді Роналду ще не знав, що виграє це Євро.

Чемпіонат Європи

Груповий етап

Група F

1-й тур

Португалія - Ісландія 1:1

Голи: Нані, 31 - Б. Б'ярнасон, 50

Ісландія: Халльдорссон - Севарссон, Сігурдссон, Арнасон, Скуласон - Гудмундссон (Е. Б'ярнасон, 81), Гуннарссон, Сігурдссон, Б. Б'ярнасон - Сігторссон (Фіннбогасон, 81), Бодварссон

Попередження: Б. Б'ярнасон, Фіннбогасон

У матчі з угорцями гравці збірної Ісландії забили двічі, але захисник Севарссон зробив це у свої ворота. "Вікінги" втратили перемогу за кілька хвилин до фінального свистка.

2-й тур

Ісландія - Угорщина 1:1

Голи: Сігурдссон, 39 (з пенальті) - Севарссон (у свої ворота), 88

Ісландія: Халльдорссон - Севарссон, Сігурдссон, Арнасон, Скуласон - Гудмундссон, Сігурдссон, Гуннарссон (Халльфредссон, 66), Б'ярнасон - Сігторссон (Гудйонсен, 84), Бодварссон (Фіннбогасон, 69)

Попередження: Гудмундссон, Фіннбогасон, Севарссон - Кадар, Кляйнхайслер, Нодь

Зате у матчі з Австрією ісландці вирвали перемогу вже у компенсований арбітром час. Це перша "вікторія" команди на Євро. Переможний гол забив Траустасон, який незадовго до цього вийшов на заміну.

3-й тур

Ісландія - Австрія 2:1

Голи: Бодварссон, 18, Траустасон, 90+4 - Шепф, 60

Ісландія: Халльдорссон - Севарссон, Арнасон, Р.Сігурдссон, Скуласон - Гудмундссон (Інгасон, 87), А.Гуннарсон, Сігурдссон, Б.Б´ярнасон - Бодварссон (Е.Б´ярнасон, 71), Сігторссон (Траустасон, 80)

Попередження: Скуласон, Сігторссон, Арнасон, Халльдорссон - Янко

На 37-й хвилині Олександр Драгович не зумів реалізувати пенальті (штанга)

Угорщина посіла перше місце у групі, заробивши п'ять очок. Друга позиція дісталася ісландцям. Ну а третіми фінішували португальці. Всі ці команди вийшли в 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

Суперником Ісландії стала Англія. Але андердог переміг фаворита і створив одну з найбільших сенсацій цього Євро. "Вікінги" пропустили першими з пенальті від Руні, але не знітилися і практично відразу відігралися. Нападник Колбейн Сігторссон забив переможний гол на 18 хвилині. До кінця матчу рахунок не змінився.

Проти України Сігторссон не зіграє через травму. І навіть наставник збірної України Андрій Шевченко визнав, що це плюс для нашої команди.

1/8 фіналу

Англія - Ісландія 1:2

Голи: Руні, 4 (з пенальті) - Р. Сігурдссон, 6, Сігторссон, 18

Ісландія: Халльдорссон - Севарссон, Арнасон, Р. Сігурдссон, Скуласон - Гудмундссон, Г. Сігурдссон, Гуннарссон, Б. Б'ярнасон - Бодварссон (Траустасон, 89), Сігторссон (Е. Б'ярнасон, 77)

Попередження: Старрідж - Г. Сігурдссон

У чвертьфіналі Ісландія зустрілася з господарями Євро. Збірна Франції відправила у ворота "вікінгів" 5 голів. Команда кинулася рятувати свою честь і змогла забити 2 м´ячі. Після цього матчу чемпіон глядацьких симпатій Євро відправився додому. У Рейк´явіку збірну зустріли, як героїв. Тепер Ісландія ставить собі за мету зіграти на Кубку світу.

1/4 фіналу

Франція - Ісландія 5:2

Голи: Жиру, 12, 59, Погба, 20, Пайє, 43, Грізманн, 45 - Сігторссон, 56, Б. Б'ярнасон, 84

Ісландія: Халльдорссон - Севарссон, Арнасон (Інгасон, 46), Р. Сігурдссон, Скуласон - Гудмундссон, Гуннарссон, Г. Сігурдссон, Б. Б'ярнасон - Сігторссон (Гудйонсен, 83), Бодварссон (Фіннбогасон, 46)

Попередження: Умтіті - Б. Б'ярнасон

На Євро Ісландія вражала своєю стабільністю. "Вікінги" всі матчі зіграли за схемою 4-4-2 і починали тим самим стартовим складом.

Після турніру команду залишив досвідчений швед Ларс Лагербек. Тепер Хеймір Хадльгрімссон самотужки керує збірною. Зміни на тренерському містку ніяк не вплинуть на гру команди. Ісландія і далі буде використовувати модель, яка принесла їй успіх.

Шевченко і його штаб добре вивчили гру суперника, але чи вдасться реалізувати свій план на гру ми побачимо вже зовсім скоро. Матч Україна — Ісландія розпочнеться о 21:45 на НСК "Олімпійський". Наш сайт проведе текстову он-лайн трансляцію поєдинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна України під керівництвом Шевченка гратиме у більш атакувальний футбол" - наставник ісландців

Зараз ви читаєте новину «Як збірна Ісландії грала і забивала на Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути