пʼятниця, 14 вересня 2012 08:41

Мхітарян потрапив у список 100 кращих гравців УЄФА

Мхітарян потрапив у список 100 кращих гравців УЄФА
Генріх Мхітарян потрапив в офіційний щорічник УЄФА ФОТО: shakhtar.com

Півзахисник "Шахтаря" став одним з героїв офіційного щорічника УЄФА - значної за розмірами книги, присвяченої новому єврокубковому сезону і не тільки.

У своєму опусі журналісти підбили підсумки минулого року, згадали про найяскравіші події Євро-2012, опублікували вичерпні дані про всі 53 країни, що входять в членство УЄФА, і ще багато чого корисного.

Окремий і, мабуть, найцікавіший розділ присвячений сотні футболістів, чиї виступи у сезоні - 2011/12 на клубному та міжнародному рівні вразили редакцію щорічника УЄФА. У топ-100 потрапив і один представник "Шахтаря" - Генріх Мхітарян. Ось що говориться про нього в авторитетному виданні:

"Своїм блискучим виступом у кваліфікації Євро-2012 Вірменія, поза сумнівами, довела, що вона більше не аутсайдер європейського футболу. Три вражаючих перемоги поспіль, у тому числі і прекрасний виграш у Словаччині з рахунком 4:0, катапультував команду в зону плей- офф. А головним натхненником Вірменії в той час був Генріх Мхітарян. Молодий півзахисник "Шахтаря" забивав у всіх трьох згаданих матчах, а також у програному Ірландії поєдинку в Дубліні, який в підсумку поклав край надіям вірмен у кваліфікації.

Тим часом "Шахтар" завершив боротьбу у Європі, але не припинив домінувати на внутрішній арені. Мхітарян став одним з головних дійових осіб, які допомогли клубу знову завоювати чемпіонство у Прем'єр-лізі і стати володарем національного Кубка. Дуже популярний серед уболівальників, двадцятитрьохрічний талант забив 10 голів у Прем'єр-лізі, а також переможний м'яч у непростому матчі 1/4 фіналу Кубка із запорізьким "Металургом".

Нагадаємо, в новому чемпіонаті України на рахунку Генріха вже 11 забитих голів.

Зараз ви читаєте новину «Мхітарян потрапив у список 100 кращих гравців УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути