пʼятниця, 20 липня 2012 10:07

"Металург" стартував у Лізі Європи з двох рекордів
14

7:0 - новий рекорд донецької команди
Фото: ФОТО: metallurg.donetsk.ua

Свій черговий єврокубковий сезон футболісти донецького "Металурга" почали розгромом на своєму полі чорногорського клубу "Челік". 7:0 - новий рекорд донецької команди. З таким рахунком "синьо-білі" ще не вигравали ні в єврокубках, ні в національному чемпіонаті. Підопічні Володимира П'ятенка ні на секунду не дали засумніватися у своєму класі, давши урок майстерності новачкові Ліги Європи.

Донеччани вийшли на поле стадіону "Металург" гранично мобілізованими. Стартові хвилини гості абияк відбивалися, але темп, запропонований "Металургом", виявився занадто високим для гостей. Більшість своїх м'ячів господарі забили після флангових прострілів і точних ударів з меж штрафного майданчика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький "Металург" забив "Челіку" сім м'ячів

Початок розгрому розпочав активний Макрідіс, якому асистував Морозюк. А за хвилину до цього Соарес не потрапив у ворота з двох метрів. Повівши у рахунку, донеччани просто загнали суперника у власний штрафний майданчик. Гості і не переходили на половину поля господарів. Незабаром передачею Соареса скористався Казарян. Взагалі, Геворг заслужив оплески в цей вечір, заробивши за системою "гол + пас" 5 балів.

На другий тайм донеччани вийшли на кілька хвилин раніше від суперника. Дуже вже рвалися в бій футболісти. Голи, у ворота Бановіча, посипалися, як з рогу достатку. Соарес виклав м'яч під удар активного Макрідіса - 3:0. Через дві хвилини свій перший гол у футболці "Металурга" забив Даніло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький "Металург" підписав форварда ЦСКА

І ось тут Володимир П'ятенко кинув у бій новачка команди бразильця Мораеша. Жуніор лише напередодні гри був заявлений за команду і з ходу почав виправдовувати видані йому аванси. Він грав на вістрі атаки, і було помітно, наскільки 91-й номер "синьо-білих" хоче з перших хвилин приносити користь "Металургу". П'ятий гол у матчі на рахунку Казаряна (асистентом виступив Макрідіс).

Наприкінці гри Мораеш добив деморалізованого суперника. Спочатку він забив головою з лінії воротарського майданчика, а потім вивів на порожні ворота Казаряна. Гравець національної збірної Вірменії оформив хет-трик, ставши першим гравцем в історії клубу, який в єврокубкових матчах забивав 3 голи в одному поєдинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький "Металург" зіграє з "Челіком" у Лізі Європи

Матч-відповідь відбудеться в Нікшичі. Його підсумок також важливий, адже рейтингові очки для донецької команди надзвичайно необхідні.

Зараз ви читаєте новину «"Металург" стартував у Лізі Європи з двох рекордів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути