Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2012 17:43

"Металіст" багато втратить через те, що Девіч пішов"- Іщенко

"Металіст" багато втратить через те, що Девіч пішов"- Іщенко
Олександр Іщенко вважає, що Девіч в "Шахтарі" не загубиться. Фото: fcilyich.com.ua

Ігрові моделі "Металіста" і "Шахтаря" схожі. І це повинно допомогти Девічу швидко адаптуватися в команді, сказав Gazeta.ua заслужений тренер України Олександр Іщенко. Нагадаємо, сьогодні форвард "Металіста" підписав чотирирічний контракт з "Шахтарем".

- Перехід Девіча - це перш за все плюс для командної гри "Шахтаря". Адже двигун прогресу у футболі - це конкуренція. І чим вище, тим краще. Селезньов, Луїс Адріано, а тепер ще й Девіч складуть трійку претендентів на місце, швидше за все, одного нападника, якого буде використовувати Луческу. Тим більше, що тактику він кардинально змінив.

- Те, що Девіч пішов, для сьогоднішнього "Металіста" велика втрата?

Думаю, так. Команда втратить багато. Навіть незважаючи на наявність Крістальдо, одного нападника мало. Але не думаю, що цей крок спонтанний. Там напевно десять разів усе було прораховано. Тим більше, що це вже не перша спроба Девіча піти з "Металіста". Гравець хоче заробити грошей, це його право. Тим не менш, свій, як виявилося, останній сезон в "Металісті" він провів дуже добре, забив багато важливих голів за збірну, в Лізі Європи. Дуже сподіваюся, що на Євро також буде одним з головних дійових осіб на полі.

- Порівняйте рівень Девіча з основними конкурентами по позиції - Селезньовим і Луїсом Адріано?

- Однозначно порівнювати їх зараз не можна. Адже Луїс Адріано - частка всього бразильського механізму Луческу. Селезньову, незважаючи ні на що, відсутність місця в основі не завадила стати кращим бомбардиром чемпіонату... Отже тут питання питань - як буде проходити процес адаптації, наскільки бразильська "діаспора" прийме його в свою гру. Це прогнозувати не беруся. Разом з тим, Девіч гравець комбінаційного плану, свої найкращі якості демонстрував і в збірній, і в "Металісті", де постійно і досить успішно взаємодіяв з бразильцями. Через наявність останніх в "Шахтарі" моделі команд схожі. Так що не стали б так просто "гірники" купувати гравця, який не відповідає рівню команди.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" багато втратить через те, що Девіч пішов"- Іщенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути