четвер, 13 червня 2013 09:00

Мессі відкинув звинувачення у несплаті податків

Мессі відкинув звинувачення у несплаті податків
Ліонель Мессі займає десяте місце в рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів світу ФОТО: aif.ru

Аргентинський легіонер "Барселони" Ліонель Мессі запевнив, що ніколи не намагався ухилятися від податків. Про це йдеться в заяві, опублікованій на його акаунті у Facebook.

Мессі висловив подив пред'явленими йому звинуваченнями, зазначивши, що дізнався про них зі ЗМІ. За словами футболіста, він виплачує податки повністю, завжди дотримуючись рекомендацій своїх фінансових консультантів. "Вони подбають про те, щоб прояснити ситуацію, що склалася", - йдеться в заяві.

12 червня іспанська влада звинуватила Мессі у несплаті податків на суму більше чотирьох мільйонів євро. За версією податківців, футболіст приховував інформацію про свої доходи з 2006 по 2009 рік. Влада заявила про те, що Мессі разом з батьком розробив схему передачі прав на свій образ компаніям, що базуються у так званих "податкових гаванях" - Белізі та Уругваї. В результаті значний дохід, отриманий за використання образу футболіста, податками не обкладався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі звинуватили у несплаті податків

Аргентинський голеадор, якому виповнилося 25 років, є вихованцем "Барселони" і виступає за основну команду цього клубу з 2004 року. Мессі шість разів виграв у складі своєї команди чемпіонат Іспанії, два рази - Кубок країни і тричі - Лігу чемпіонів. Як податковий резидент Іспанії Мессі зареєстрований в каталонському місті Гава.

Ліонель Мессі займає десяте місце в рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією журналу Forbes, опублікованому в червні 2013 року. При цьому серед футболістів Мессі йде на третьому місці, поступаючись тільки Девіду Бекхему і Кріштіану Роналду. Річний дохід аргентинця оцінюється в 41,3 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Мессі відкинув звинувачення у несплаті податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути