пʼятниця, 24 травня 2013 13:55

"Лео відмовлявся виходити на поле!" - Гвардіола розповів про примхи Мессі

"Лео відмовлявся виходити на поле!" - Гвардіола розповів про примхи Мессі
"Мессі ревнував овації публіки до Ібрагімовича!" - Гвардіола ФОТО: dni.ru

Екс-головний тренер іспанської "Барселони" Хосеп Гвардіола написав автобіографічну книгу. У своїх мемуарах тренер розповів про складний характер кращого футболіста світу останніх років Ліонеля Мессі. Як стверджує Гвардіола, іноді Мессі міг дозволити собі не розмовляти з партнерами кілька днів.

Німецький таблоїд Bild наводить уривки з книги "Пеп Гвардіола - біографія", яка вийшла 24 травня.

"Мессі - унікальний гравець, єдиний. Можна лише сподіватися, що футбол йому ніколи не набридне. Клуб повинен створювати йому комфортні умови, щоб він відчував себе добре, тому що в такому випадку він ніколи не підведе", - пише Гвардіола.

Але, за словами тренера, під безневинною зовнішністю Мессі ховається хижак. "А от якщо він розчарується, якщо гра йому набридне... Мессі може бути примхливим, коли він дивиться вниз, не посміхається. Під ангельською зовнішністю ховається хижак. Але при цьому за амбіціями ховається дитина. А діти не вміють приховувати своїх почуттів. Одного разу Мессі прийшов на тренування з чайною ложкою в роті, і все тренування не виймав її. Така поведінка під час тренування була, ймовірно, пов'язана з тим, що його замінили напередодні. В інших випадках він просто ні з ким не спілкується протягом декількох днів" , - доповідає іспанський фахівець.

За словами Гвардіоли, через примхи аргентинця Златану Ібрагімовичу не вдалося стати своїм у "Барселоні", та ж історія зараз відбувається з Давідом Вільєю. "Мессі ревнував овації публіки до Ібрагімовича! Коли Златан тільки прийшов у клуб і був серед лідерів, Мессі підійшов до мене і сказав, що хоче грати на його позиції. В іншому випадку, Лео відмовлявся виходити на поле! У Мессі дуже багато амбіцій. Саме інцидент між ним і Вільєю вибив Давіда з обойми команди, але ж Вілья всього лише невдало вдарив по воротах в одному з матчів примери, замість того, щоб віддати пас на Мессі", - розповів екс-наставник синьо-гранатових.

На думку Гвардіоли, той факт, що Мессі отримав повний карт-бланш, вплинув на формування його самовпевненості. У підсумку це призвело до конфлікту з колегами по амплуа і деякими молодими футболістами.

Зараз ви читаєте новину «"Лео відмовлявся виходити на поле!" - Гвардіола розповів про примхи Мессі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути