вівторок, 08 січня 2013 09:19

Мессі став чотириразовим володарем "Золотого м'яча"
10

Екс-наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола прибув на вручення "Золотого м'яча"
Фото: Reuters
Кріштіану Роналду, Андрес Іньєста і Леонель Мессі
Кріштіану Роналду знову залишився без "Золотого м'яча"

У понеділок, 7 січня, був вручений "Золотий м'яч" - нагорода найкращому футболістові року.

Легендарний захисник збірної Італії Фабіо Каннаваро, який нині грає в Індії, вручив заслужений "Золотий м'яч" 2012 року форварду "Барселони" і збірної Аргентини Ліонелю Мессі.

Аргентинець в цьому році не виграв ні чемпіонат Іспанії, ні Лігу Чемпіонів, зате побив найбільший рекорд Герда Мюллера по забитим голам у календарному році, в результаті забивши 91 гол.

За результатами голосування тренерів і капітанів національних збірних світу, а також журналістів провідних спортивних видань, 25-річний аргентинець випередив свого одноклубника іспанця Андреса Іньєсту, а також лідера мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду.

"Зізнатися, у мене немає слів, щоб описати свої почуття, - сказав Мессі, отримавши нагороду з рук Фабіо Каннаваро. - Я б хотів подякувати всім своїм партнерам по "Барселоні" і особливо Андреса Іньєсту: тренуватися і грати разом з вами кожен день абсолютно безцінно. Також потрібно віддати належне моїм друзям з національної збірної Аргентини. Ну, а найголовніше дякую я кажу своїй сім'ї, всім тренерам, дружині і сину - без вас у мене б нічого не було".

Відзначимо, що для Мессі цей "Золотий м'яч" став вже четвертим поспіль. Вперше в історії з'явився футболіст, який зміг виграти такий трофей чотири рази. Раніше Йохан Кройф, Мішель Платіні і Марко ван Бастен тричі вигравали цю престижну нагороду.

Зараз ви читаєте новину «Мессі став чотириразовим володарем "Золотого м'яча"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути