понеділок, 17 березня 2008 12:52

Менні Пакьяо здобув спірну перемогу над Хуаном Мануелем Маркесом

Менні Пакьяо здобув спірну перемогу над Хуаном Мануелем Маркесом
На цих вихідних в Лас-Вегасі відбувся другий поєдинок між чемпіоном WBC в першій легкій вазі мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом і філіппінцем Менні Пакьяо.

Нагадаємо, що в першому їх бою в 2004 році була зафіксована нічия, і обидва прославлені бійці вийшли на ринг з твердим наміром довести свою перевагу.

Після достатньо обережного першого раунду боксери взялися до активних дій, які приносили успіх їм обом, проте в третьому раунді Пакьяо вдалося послати Маркеса в нокдаун бекхендом. Втім нокдаун не бентежив Маркеса, він як і раніше не уникав обміну ударами, і ініціатива в бою переходила від одного суперника до іншого.

Після закінчення дванадцятого раунду думки суддів розділилися - один з них віддав перевагу Маркесу з рахунком 115-112, а двоє інших віддали перемогу і відповідно чемпіонський титул Менні Пакьяо з рахунком 115-112 і 114-113.

Далеко не всі присутні визнали цей вердикт суддів обгрунтованим, і на післяматчевій прес-конференції виконавчий директор промоутерської компанії Golden Boy Promotions Річард Шафер відразу вказав на те, що суддівське рішення суперечливе, і почав наполягати на негайному реванші. "Я не можу повірити в те, що один з суддів був замінений в останній тиждень перед боєм. І цей суддя (Том Міллер) поставив рахунок 114-113 на користь Пакьяо, - сказав Шафер, який представляє інтереси Маркеса . - Гадаю, що не знайдеться жодного шанувальника боксу, який би відмовився побачити третій бій між цими суперниками. Думаю, що всі згодні з тим, що суддівське рішення суперечливе".

"Я готувався до цього бою з повною самовіддачею, і був в прекрасній формі. Мені не подобається рішення суддів. Той нокдаун був серйозним, проте після нього я скоректував свій план на бій і вважаю, що з цієї миті я диктував хід поєдинку. Я провів прекрасний бій, і як і раніше вважаю себе чемпіоном. Люди знають, що я переміг в цьому бою. Як і перший бій, його не варто оцінювати по одному раунду. Я завдав більше точних ударів, і вважаю себе переможцем. Глядачі - це кращі судді, і вони обсвистували його (Пакьяо). Я переміг", - заявив екс-чемпіон.

Зазначимо, що згідно статистиці ударів від компанії Compubox Пакьяо завдав 157 точних ударів з 619, а у Маркеса цей показник виявився вищим - 172 точних удари з 511 завданих.

"Це був рівний бій, але ми виграли кінцівку, - сказав тренер філіпінського боксера Фредді Роуч. - На мій погляд, рішення суддів могло бути будь-яким. Менні дуже часто просто переслідував його. Він недостатньо намагався позбавити його простору. Менні був більш дисциплінованіший на тренуваннях, ніж сьогодні на рингу".

Аllboxing.ru
Зараз ви читаєте новину «Менні Пакьяо здобув спірну перемогу над Хуаном Мануелем Маркесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути