вівторок, 06 травня 2014 13:39

"Мені віддали паспорт і купили квиток додому" - нашого баскетболіста "попросили" з Росії

"Мені віддали паспорт і купили квиток додому" - нашого баскетболіста "попросили" з Росії
old.atn.ua

Український баскетболіст Олексій Печеров, який захищав кольори "Червоних Крил", вимушено залишив Росію. Офіційна позиція самарського клубу - "у зв'язку із закінченням дозволеного для громадян України терміну перебування на території Росії", пише "Сегодня".

"Відразу після останньої гри плей-офф Ліги ВТБ проти "Єнісею" до мене підійшов директор команди і сказав, що у клуб дзвонила митна служба Росії на предмет того, що у мене закінчилися 90 днів перебування на території Російської Федерації. Я в'їхав у січні, і цей термін закінчився два дні тому, так що мені потрібно було залишити країну, - розповідає Олексій. - Мене, чесно кажучи, застали зненацька такою новиною.

Пояснили ситуацію, відразу віддали паспорт, постаралися купити квиток, щоб я швидко зміг вилетіти і надалі не було проблем. Думаю, що це пов'язано і з політичною ситуацією, з напруженими стосунками між країнами. Бо кажуть, що раніше могли якось впливати і вирішувати це все.

А тут - сам факт, що з митної служби самі подзвонили, розшукали мене. Я ніколи з цим не стикався, незрозуміло. Тим більше що у самому розпалі плей-офф вийшли у чвертьфінал Ліги ВТБ, для команди це невідповідний момент для від'їзду гравця, але ось такі обставини.

Вони зробили заявку, щоб продовжити моє перебування буквально на два тижні, у зв'язку з тим, що у нас попереду важливі матчі, але їм сказали, мовляв, така ситуація, тут російським громадянам взагалі відмовляють у в'їзді в Україну, і ми продовжувати українцям теж нічого не будемо. Аргументували так. Але я так розумію, спочатку, коли я приїхав, клуб не зробив мені робочу візу. Вони мене зареєстрували, але робочий документ, мабуть, відразу не зробили, а зараз їм просто в цьому відмовляють. Чесно кажучи, сам в цьому до кінця не розібрався, приблизно це так", - сказав баскетболіст.

Тепер Печеров буде підтримувати форму в Україні і планує приїхати до табору національної збірної:

"Є ще місяць до завершення сезону, якщо буде варіант закінчити чемпіонат з якоюсь командою, то розгляну його, якщо ні - то просто буду відпочивати і готуватися потихеньку до літа, підтримувати форму до збірної. Слава Богу, цього року, на відміну від минулого, здоров'я є, відчуваю себе нормально, буду готуватися".

У Росії виступає чимало українських футболістів. Наприклад, Тимощук - в "Зеніті", Михалик - в "Локомотиві".

"Згідно з укладеним контрактом, в Анатолія є дозвіл на роботу, і він має право постійно знаходитися на території Росії, - сказав прес-аташе Тимощука Віталій Юрченко. - За класифікацією російського трудового законодавства він проходить як висококваліфікована робоча сила. Ситуація з баскетболістом - мабуть, це халатність менеджменту клубу, за який він грав. Печеров постраждав через неї. Це звичайна бюрократична процедура для всіх іноземних працівників. Толік тут в такому ж статусі і правах, як ті ж Віллаш-Боаш або Халк".

Зараз ви читаєте новину «"Мені віддали паспорт і купили квиток додому" - нашого баскетболіста "попросили" з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути