понеділок, 03 лютого 2020 11:09

Мейвезер підписав контракт на бій, у якому перебував на межі нокдауну

 

Вночі 3 лютого 2010-го нарешті підписали контракт на довгоочікуваний бій між одними з найкращих боксерів свого часу - американцями Флойдом Мейвезером-молодшим і Шейном Мослі. Бій запланували на 1 травня в MGM Grand у Лас-Вегасі, США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко вже перевершує Мейвезера – екс-чемпіон світу

На момент зустрічі Флойду було 33 роки, він перебував на піку кар'єри. 38-річний Шейн свій пік пройшов декілька років тому. Мейвезер вважався фаворитом у співвідношенні 4 до 1.

У вересні 2009-го Флойд Мейвезер виграв у мексиканської легенди Хуана Мануеля Маркеса. Після закінчення бою чемпіон WBA у напівсередній вазі Шейн Мослі піднявся в ринг і викликав Мейвезера на бій. У цей час Мейвезер давав інтерв'ю коментатору телеканалу НВО Максу Келлерману. Флойд не прийняв пропозицію Шейна, попросив його не заважати давати інтерв'ю і поводитися з повагою.

Перемовини між представниками боксерів розпочалися лише за декілька місяців після того, як Мейвезер не зміг домовитись про поєдинок із філіппінцем Менні Пак'яо, а Мослі залишився без суперника у зв'язку з відмовою чемпіона WBC Андре Берто від об'єднавчого бою.

- Шейн вимагав цей бій протягом декількох років, тому що знає, що всі дороги ведуть до Мейвезера, - заявляв Флойд. - Він може отримати найбільший гонорар у поєдинку з Мейвезером. Я не кажу, що він вийде у ринг не перемагати. Все, що я кажу, так це те, що я не зміг роздобути бій із Мослі в 1999 і 2000 роках, коли він був непереможеним. Я хотів тоді цього бою. Тепер, маючи 5 поразок і ставши набагато старшим, він говорить, що хоче бою зі мною.

Мослі декілька разів потужно поцілив у голову Мейвезера так, що тому підкосились ноги

У другому раунді ледь не сталася сенсація. Мослі декілька разів потужно поцілив у голову Мейвезера так, що у того підкосились ноги. Але Флойд вистояв, а починаючи з третього раунду, пристосувався до манери бою Шейна і повністю заволодів ініціативою. За підсумком 12-ти раундів усі судді віддали перемогу Мейвезеру. Він став володарем діамантового титулу WBC у напівсередній вазі.

Сукупний гонорар Мейвезера за бій склав $40 млн, Мослі заробив $7.

Зараз ви читаєте новину «Мейвезер підписав контракт на бій, у якому перебував на межі нокдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути