неділя, 14 березня 2010 10:43

Медальний рахунок України в Ванкувері відкрили біатлоністи

Медальний рахунок України в Ванкувері відкрили біатлоністи
В перший день Паралімпійськіх ігор, які відкрилися у Ванкувері 13 березня, українські спортсмени вибороли дві золотих, одну срібну і дві бронзові медалі.

"Золото" збірній України принесли біатлоністи Олена Юрковська і Віталій Лук"яненко, "срібло" здобув біатлоніст Юрій Костюк, і володарями "бронзи" також стали біатлоністи - Григорій Вовчинський і Людмила Павленко.

За підсумками першого дня Паралімпіади збірна України посіла друге місце в неофіційному командному заліку. Лідирує в заліку збірна Росії, яка завоювала три золотих, три срібних і дві бронзові медалі.

У Паралімпіаді, яка триватиме до 21 березня, беруть участь більше 600 спортсменів з 44 країн світу. Вони розіграють 333 медалі в гірськолижному спорті, лижному кросі, біатлоні, керлінзі і хокеї на санчатах.

Україну представляють 26 спортсменів, серед яких 19 паралімпійцев і семеро так званих спортсменів-лідерів, які допомагатимуть спортсменам з вадами зору.

Нагадаємо, 1 березня у Ванкувері завершилися XXI зимові Олімпійські ігри. Понад 2500 спортсменів з 82-х країн світу, серед яких було 47 українців, змагалися за 86 комплектів нагород у 15-ти видах спорту. Українці стали аутсайдерами Олімпіади, не привізши з собою жодної медалі.

За матеріалами ТСН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Медальний рахунок України в Ванкувері відкрили біатлоністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути