четвер, 26 січня 2012 13:55

Матерухін став найкращим хокеїстом року в Україні

Традиційно наприкінці січня прес-служба Федерації хокею України провела опитування хокейних фахівців, тренерів та журналістів з метою визначення найкращого хокеїста України 2011 року. Всього у опитуванні взяли участь 89 респондентів. Всі вони назвали по трьох кращих на їх думку хокеїстів минулого року.

За перше місце нараховувалось 3 очка, за друге – 2, за третє – 1. Переможець опитування визначався за кількістю очок. У випадку рівності очок перевага надавалась хокеїсту, у якого більше перших місць (у випадку рівної кількості перших – других і т.д.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВХЛ. "Донбас" "розплавив" "Іжсталь"

За підсумками опитування найкращим хокеїстом України 2011 року визначено нападаючого донецького "Донбасу", чемпіона Білорусі, найкращого нападаючого та найкращого бомбардира чемпіонату світу 2011 року та володаря Континентального Кубку Олександра Матерухіна. За 30-річного гравця свої голоси віддали 44 респонденти: 21 – перше місце, 16 – друге місце, 7 – третє. У підсумку Матерухін здобув 102 очка.

Лише на одне очко відстав від нього найкращий бомбардир чемпіонату Професіональної хокейної ліги Костянтин Касянчук. У активі лідера атак київського "Сокола" 21 перше місце, 12 – других та 14 – третіх. Замкнув трійку призерів ще один гравець донецького "Донбасу" Сергій Варламов з 82 очками (15 перших місць, 14 – других та 9 третіх).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аріада-Акпарс" перервала 12-матчеву домашню переможну серію "Донбасу"

Також до чільної десятки потрапили Олег Шафаренко ("Донбас") – 44 очка, Костянтин Симчук ("Сокіл") – 38 очок, Олег Тимченко ("Юність", Білорусь) – 25 очок, Олександр Побєдоносцев ("Донбас") – 20 очок, Сергій Климентьєв ("Сокіл") та Віталій Люткевич ("Донбас") – по 16 очок та Руслан Федотенко ("Рейнджерс", НХЛ) – 13 очок.

Зараз ви читаєте новину «Матерухін став найкращим хокеїстом року в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути