четвер, 07 жовтня 2010 11:11

Матч з Канадою стане сотим для Шевченка

Матч з Канадою стане сотим для Шевченка
Капітан і лідер збірної України Андрій Шевченко готується провести свій сотий матч за національну команду, хоча і визнає, що показник це солідний.

"Так, сто - це показник. Навіть для тих, хто, як я, не зациклений на статистиці", - сказав Шевченко в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА.

Згадав капітан збірної і свій перший матч за національну команду. "Коли програєш 0:4, приємного мало ... Волію зберігати в пам'яті все найкраще, благо, яскравих моментів за 16 років накопичилося достатньо. Звичайно, найчастіше подумки повертаюся до фінального турніру чемпіонату світу і нашому шляху до нього. Особливої гостроти надавало те, що збірна України тричі зупинялася за крок від мети, поступаючись у плей-офф. З тієї відбіркової кампанії виділю виїзний поєдинок з Туреччиною, коли нам аплодували навіть вболівальники команди господарів. Таке нечасто буває", - зазначив він.

Той матч на стамбульському стадіоні "Шюкрю Сарачоглу" в листопаді 2004-го синьо-жовті виграли з рахунком 3:0. Шевченко провів два ефектних м'ячі, які, схоже, остаточно переконали футбольних експертів у тому, хто саме повинен отримати "Золотий м'яч". Відбірковий турнір підопічні Олега Блохіна здолали впевнено і рівно, завоювавши путівку до Німеччини на правах переможців групи.

На світовій першості Шевченко, який ще не повністю відновився після травми спини, став найкращим бомбардиром українців, забивши два голи, які допомогли збірній дійти до чвертьфіналу. "Спогади про ту атмосфері великого спортивного свята - на все життя. На жаль, пробитися на форум кращих збірних планети в минулому році ми не змогли, поступившись грекам, але тепер з подвійним бажанням готуємося до домашнього Євро-2012. Дай бог, здоров'я не підведе - віддам всі сили, весь досвід, щоб допомогти збірній успішно зіграти у рідних стінах", - підкреслив нападаючий.

Нагадаємо, 8 жовтня збірна України зіграє товариський поєдинок проти команди Канади. Матч відбудеться в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок гри о 21:00, пряма трансляція на телеканалі "Інтер".
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «Матч з Канадою стане сотим для Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути