пʼятниця, 09 червня 2017 10:40

Матч Україна - Мальта визнали неофіційним

Матч Україна - Мальта визнали неофіційним
Наставник збірної України Андрій Шевченко провів десять замін у матчі з Мальтою

Товариський поєдинок між Україною та Мальтою (0:1) визнаний неофіційним і не піде в залік ФІФА через перевищення допустимої кількості замін.

Товариські матчі збірних, що входять у календар ФІФА, організація вважає офіційними і за них нараховує бали до світового рейтингу. Однак є і свої вимоги. Україна і Мальта в середу порушили правило за кількістю замін. Їх дозволяють робити не більше шести, тоді як Андрій Шевченко провів десять замін, а мальтійці - на одну менше.

"Матч Україна - Мальта, зіграний 6 червня 2017 року, не може вважатися офіційним матчем національних збірних через десять замін. Для офіційних матчів, згідно з правилами, неможливо використовувати понад шість замін", - цитує Football24.ua відповідь прес-служби ФІФА.

За інформацією джерела, ФФУ реєструвала цей товариський матч як офіційний для ФІФА, але порушення норми замін позбавило його такого статусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леоненко назвав головну помилку Шевченка в матчі з Мальтою

Мальта мінімально обіграла Україну в австрійському Граці, а єдиний гол на 14-й хвилині забив Зак Мускат. Мальтійці здобули першу перемогу за 2 роки.

Поєдинок відбору на Кубок світу-2018 Фінляндія - Україна відбудеться 11-го червня в Тампере. Пряма текстова трансляція на Gazeta.ua. Прямий ефір на телеканалі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Матч Україна - Мальта визнали неофіційним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути