понеділок, 06 грудня 2010 17:15

Марк Веббер провів чотири гонки зі зламаним плечем

Марк Веббер провів чотири гонки зі зламаним плечем

Гонщик команди Формули-1 Red Bull Марк Веббер провів чотири фінальні Гран-прі 2010 року зі зламаним плечем. Про це він розповів у своїй новій книзі "Up front: a season to remember", повідомляє Motorsport.com. За словами австралійця, керівництво команди не знало про його травми.

Веббер отримав перелом плеча, катаючись на гірському велосипеді в Австралії перед Гран-прі Японії. Його друг, який їхав попереду, несподівано впав, і в результаті Марк також вилетів із сідла. Приїхавши в Сузукі, Веббер вирішив не розповідати про подію керівнику команди Крістіану Хорнер. Знали про травму тільки особистий тренер Веббера, Роджер Клерлі, і лікар FIA Гері Харштейн, який робив йому ін'єкції болезаспокійливого - кортизону - під час Гран-прі Японії та Кореї.

"Сузукі - важка траса, і я був дуже радий тому, що через погоду кваліфікація була відкладена на неділю, - розповів Веббер. - Завдяки цьому я отримав додатковий вихідний, і все закінчилося добре". На Гран-прі Японії Веббер посів друге місце, фінішувавши позаду свого напарника Себастьяна Феттеля.

За кілька перегонів до закінчення чемпіонату Веббер лідирував у загальному заліку, але вилетів з траси в Кореї і у результаті розгубив свою перевагу. Закінчив сезон він тільки на третьому місці. Його випередили Себастьян Феттель, який став чемпіоном, а також гонщик Ferrari Фернандо Алонсо.

Наприкінці 2008 року Веббер зламав собі ногу і плече, впавши з гірського велосипеда. Через це весь сезон 2009 року він провів зі сталевими штифтами в нозі. Перелом плеча тоді австралієць також вважав за краще приховати, так як це могло поставити під питання продовження його кар'єри.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Марк Веббер провів чотири гонки зі зламаним плечем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути