четвер, 05 липня 2012 09:58

Марія де Віллота залишилася без правого ока

Марія де Віллота залишилася без правого ока
Марія де Віллота - дочка колишнього учасника Формули-1 ФОТО: motor.ru

Пілот російської команди "Формули-1" Marussia F1 Team Марія де Віллота, яка отримала найважчі травми під час тестових випробувань боліда в англійській Даксфорді, позбулася правого ока. Цю інформацію підтвердив керівник Marussia Джон Бут. Як передає Eurosport, хірурги провели багатогодинну операцію з усунення серйозних травм голови і обличчя гонщиці.

Де Віллота продовжує залишатися під наглядом лікарів які розцінюють її стан як критичний, але стабільний. Офіційний представник сервісу "швидкої допомоги" Східної Англії Гаррі Сандерсон в інтерв'ю BBC уточнив, що життя гонщиці як і раніше знаходиться під загрозою. Сім'я де Віллоти знаходиться в лікарні в Аденбруці, куди Марія була доставлена після інциденту на трасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка-пілот Формули-1 серйозно постраждала в аварії

Третього липня болід, яким керувала де Віллота, завершуючи перше коло по трасі, прискорився і врізався у вантажівку команди, яка нерухомо стояла. Гонщиця була негайно доставлена в госпіталь, причому перші кілька хвилин після аварії вона, за словами очевидців, не подавала ознак життя.

Марія де Віллота - дочка колишнього учасника "королівських гонок" і переможця британської "Формули" Еміліо де Віллоти. У березні 2012 р. приєдналася до російській команді в якості тест-пілота. Вона завжди відзначала, що в неї є мрія - стати першою в історії жінкою-учасницею "Формули-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка-пілот Формули-1 прийшла до тями після аварії

У листопаді 2010 року компанія Marussia Motors викупила значний пакет акцій у британської команди Virgin Racing для створення на її базі російської стайні, яка візьме участь в "королівських гонках". В сезоні 2012 р. вона виступає в "Формулі-1" під назвою Marussia F1 Team. Основні гонщики команди - Тімо Глок і Шарль Пік.

Зараз ви читаєте новину «Марія де Віллота залишилася без правого ока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути