середа, 16 травня 2018 13:14

"Манчестер Сіті" Зінченка тріумфально відсвяткував чемпіонство - фото
6

"Манчестер Сіті", за який виступає український легіонер Олександр Зінченко, проїхався вулицями міста і разом у фанатами відзначив перемогу в чемпіонаті Англії.

В урочистостях узяли участь 3 чемпіонські автобуси - з командою, співробітниками клубу і родичами гравців. Усе дійство супроводжував гуркіт, диригування натовпом, стукіт по бортам автобуса від надлишку почуттів, численні селфі. Особливо не приховував емоцій українець Зінченко.

 

Спалахи піротехніки в емоційні моменти змушували натовп ревіти ще радісніше, а гравці та тренери виходили на сцену по двоє-троє під знайомі іменні пісні.

 

Усі з радістю підхоплювали і протяжне "О-о-о, Кевін Де Брюйне", і майже танцювальне "Яя Туре".

"Це зовсім інші відчуття, не як раніше, - вигукнула радісна сім'я поруч зі сценою. - 2012-го і навіть 2014 року ми вимучили чемпіонство, а зараз просто взяли його - як те, що і повинно нам належати. Впевненість, абсолютна переконаність у власній непереможності - раніше цього не вистачало "Сіті". Нинішній стан прекрасний, але він приносить з собою розміреність. І того вибуху емоцій, який ми пережили 2012-го, більше немає".

 

Близько години ведучий по черзі викликав гравців на сцену, ставив прості запитання і підколював - наприклад, "Керівництво клубу дуже просило мене не підпускати Зінченко до кубка!"

 

Найвеселіше було Кайлу Вокеру: захисник танцював, жартував над партнерами з команди і заводив натовп. Данило, Отаменді і Браво вели себе трохи скромніше і спілкувалися через перекладача. Відповіді молоді на кшталт Філа Фодена (наймолодший володар чемпіонських медалі в історії АПЛ) нагадували банальні післяматчеві інтерв'ю: "Це був неймовірний сезон, мрія стала реальністю. Спасибі всім фанатам за підтримку!" Найзворушливіший момент вечора - коли на екран вивели відеозвернення від Давида Сільви з крихітним сином на руках.

 

Ще один емоційний епізод - прощання із Яя Туре. Повірити в те, що івуарієць все-таки йде з клубу, здається, не міг навіть він сам. Було відчуття, що він ось-ось заплаче.

Як і завжди, напружений момент розрядив Бенжамен Менді. Він відібрав у ведучого мікрофон і заспівав разом з уболівальниками ім'я легенди.

"Спасибі, що прийшли - і, сподіваюся, побачимося тут же наступного року!" - проголосив Пеп Гвардіола. Він з помічниками довго стежив за спілкуванням футболістів із уболівальниками зі сцени, а фанати співали "Гвардіола!", яке плавно переходило в "Чемпіони".

 

Наприкінці заходу на сцену повернулися всі гравці, над натовпом запустили конфетті і надувні банани, і в дивно безхмарному небі гримнув салют. Глядачі тягнули вгору телефони з камерами і підспівували вічної манчестерської пісні Wonderwall. Головних музичних фанатів "Сіті", братів Галлахерів з Oasis, на параді не було - у зіркових уболівальників гастрольний тур, інформує "Трибуна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвардіола зізнався, яке майбутнє чекає на Зінченка в "Манчестер Сіті"

Олександр Зінченко став другим українським футболістом після Олега Лужного, хто досяг перемоги в англійській прем'єр-лізі.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Сіті" Зінченка тріумфально відсвяткував чемпіонство - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути