Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2020 21:00

Малиновський замінить Гомеса, але матиме проблеми

Малиновський замінить Гомеса, але матиме проблеми
Руслан Малиновський не має стабільного місця в складі "Аталанти". Фото: ФК "Аталанта"

Руслан Малиновський вийшов у стартовому складі "Аталанти" в двох останніх матчах чемпіонату Італії. Забив м'яч "Фіорентині", відіграв 70 хвилин проти "Ювентуса". Український півзахисник виступає у Бергамо другий сезон. Поки його не назвеш твердим гравцем стартового складу, але шанси на це зростають. Лідер та капітан "Аталанти", колишній гравець "Металіста" Алехандро Гомес близький до того, щоб залишити клуб через конфлікт з головним тренером Джанп'єро Гасперіні.

- Гомес в "Аталанті" вже майже шість років, - каже журналіст інтернет-порталу ua-football.com Леон Вургафт. - В сучасному футболі це багато. Можливо, і команда, і її капітан та символ сягнули стелі. Звідси - не найкращі результати, роздратування, конфлікти, втрата мотивації.

Вже влітку Гомес хотів поїхати на Близький Схід. Тоді не відпустили, що вже викликало роздратування. Сезон він почав на дещо новій позиції - прямо під двома нападниками. І дуже успішно. Однак потім Гасперіні знову почав переводити його на фланг. І саме через це капітан посварився з тренером прямо під час матчу. Схоже, аж до бійки.
.
Що це означає для Малиновського? Унікальний шанс. Руслана брали саме як "віце-Гомеса", з метою надавати капітану відпочинок, а в підсумку- замінити. Просто не думали, що це відбудеться так швидко. За стилем гри в "Аталанті" на аргентинця не схожий ніхто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2021 може стати бенефісом

Але прориви українця на дриблінгу, техніка, інтенсивність, відмінний удар трохи нагадують аргентинця. Інших таких технічних гравців, таких диригентів грою, як Малиновський та Гомес, Гасперіні просто не має. Тому, якщо Гомес піде, а бергамці нікого не куплять, місце Руслану в стартовому складі на перших порах забезпечене. Чи здатний він досягти успіху, стати лідером? Точно можу сказати, що оцінювати його шанси на успіх, виходячи з минулого, недоцільно. Гасперіні - впертий шаблонний тренер. Місце для Гомеса в його складі лише одне. Тому Малиновський грав в ці півтора року значно менше, ніж заслуговує. А нині повинен грати набагато частіше і набрати впевненість в собі.

Проте не можна не відзначити його нестабільність від матчу до матчу, занадто часті втрати м'яча. А в розумних передачах він та Алехандро на різних планетах. Та й вимоги від спадкоємця капітана будуть захмарними. Реальним сценарієм я бачу успішний поділ Малиновським позиції з якимось новим гравцем. А ось в те, що він потягне її сам, стане новим лідером, не вірю. Характер не той, очікування будуть завеликі, як і тиск вболівальників. Невдачі команди можуть списати на нього.

Наступний матч "Аталанта" зіграє 20 грудня, неділя. Прийматиме "Рому", яку очолює колишній тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека.

Зараз ви читаєте новину «Малиновський замінить Гомеса, але матиме проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути