пʼятниця, 07 лютого 2020 11:09

Льюїс звільнив титул для Кличка

 

Знаменитий британець Леннокс Льюїс став першим за майже пів століття чемпіоном світу у надважкій вазі, який завершив кар'єру, не програвши титул. 7 лютого 2004-го на пресконференції у Лондоні, Велика Британія, чемпіон світу за версією WBC офіційно оголосив про завершення спортивної кар'єри. У квітні 1956-го подібним чином попрощався з боксом американець Роккі Марчіано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майк Тайсон обіцяв вирвати серце Леннокса Льюїса і з'їсти його дітей

- Сьогодні дуже важливий день в моєму житті, - сказав Льюїс. - Я хотів би оголосити про те, що 21 червня 2003-го провів останній поєдинок як професійний боксер. Я завершив спортивну кар'єру. Дуже важко стати чемпіоном світу, ще важче довго залишатися на вершині. Протягом всієї кар'єри я викладався на рингу на 110 процентов, тому довго був чемпіоном. Тепер я з нетерпінням чекаю, що прийдуть нові сильні боксери, такі як брати Клички, які принесуть із собою нову еру в професійному боксі.

Тепер я з нетерпінням чекаю, що прийдуть нові сильні боксери, такі як брати Клички

Останній бій у кар'єрі Леннокс провів із Віталієм Кличком. 21 червня 2003-го рефері зупинив бій у перерві перед сьомим раундом через численні травми на обличчі Кличка і зафіксував перемогу Льюїса технічним нокаутом. "Бій десятиліття" видався дуже інтригуючим і багатим на події. Кличко краще виглядав на старті поєдинку, багато влучав жорсткими ударами. В останніх проведених раундах дещо втомився, і Льюїс сам почав акцентовано пробивати. На картках усіх суддів після шостого раунду Кличко лідирував з однаковим рахунком - 58:56. Після поєдинку українцеві наклали на обличчя 60 швів.

Віталій Кличко неодноразово викликав Леннокса Льюїса на матч-реванш, але його рішення завершити кар'єру виявилось остаточним.

Вакантний титул WBC 24 квітня 2004-го у Лос-Анджелесі, США, розіграли Віталій Кличко і кривдник Володимира Кличка південноафриканець Коррі Сандерс. Драматичне і жорстоке побоїще завершилось перемогою українця технічним нокаутом у 8-му раунді.

Леннокса Льюїса вважають одним із найсильніших надважковаговиків в історії. 1988-го він став олімпійським чемпіоном у Сеулі, коли виступав за Канаду. Потім перейшов у професійний бокс, де представляв Велику Британію. Був абсолютним чемпіоном світу, перемагав легендарних американців Евандера Голіфілда і Майка Тайсона.

Зараз ви читаєте новину «Льюїс звільнив титул для Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути