неділя, 24 березня 2019 20:11

Люксембург громив Португалію з Ейсебіо в складі

Люксембург громив Португалію з Ейсебіо в складі
Кольори збірної Люксембургу схожі зі збірною Бельгії

Люксембург – одна з найстаріших футбольних федерацій Європи. Першу спробу пробитися на Кубок світу футболісти Великого Герцогства здійснили ще в 1934 році. Вона виявилася невдалою, як і всі наступні.

Зазвичай норма команди Люксембургу – одна перемога за увесь відбірний цикл. Однак трапляються і винятки. У відборі до Євро-1996 Люксембург тричі святкував звитягу – над Мальтою (двічі) і над Чехією – 1:0.

Особливим клієнтом вважається Білорусь – команди вже зустрічалися 12 разів

Але не ця перемога вважається найбільш легендарною. У 1962 році Люксембург обіграв не кого-небудь, а збірну Португалії, в якій дебютував майбутній володар "Золотого м'яча" Ейсебіо. Причому футболісти Герцогства не забили який-небудь випадковий м'яч, а накидали піренейцям повну торбу голів – 4:2.

Люксембург має скальпи таких поважних європейських збірних як Туреччина, Швейцарія, Північна Ірландія.
Особливим клієнтом вважається Білорусь – команди вже зустрічалися 12 разів. Двічі перемогу святкувала команда Великого Герцогства, чотири рази судді фіксували нічию, і шість перемог у Білорусі.

В останньому відбірному циклі Люксембург узагалі спромігся на подвиг. На своєму полі команда зуміла утримати нульову нічию у матчі із майбутніми чемпіонами світу – збірною Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна знищила Польщу на "Народовому"

З Україною збірна Великого Герцогства провела три матчі – серед них одну товариську. Усі три результати ніби списані під копірку – тричі наші перемагали по 3:0.

Зараз ви читаєте новину «Люксембург громив Португалію з Ейсебіо в складі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути