середа, 18 вересня 2013 15:15

"Луїс Адріано має подякувати арбітрові за гуманізм" - Гецко

"Луїс Адріано має подякувати арбітрові за гуманізм" - Гецко
Гецко: "Шахтар" у будь-якому випадку виграв би у "Сосьєдаду". Фото: sport.ua

Автор першого голу національної збірної України Іван Гецко прокоментував результат виїзного поєдинку "Шахтаря" проти "Реал Сосьєдаду" у груповому раунді Ліги Чемпіонів. Нагадаємо, донеччани здобули перемогу з рахунком 2:0.

- Судячи з усього, "Шахтар" передбачав всі можливі для цього матчу нюанси, не став грати у відкритий футбол і терпляче чекав свого шансу. Адже в першому таймі команда не завдала супернику практично жодного удару у ствір. Клас "Шахтаря" та індивідуальна майстерність окремих гравців зробили свою справу.

- Тим не менше, гра "Сосьєдаду" виглядала більш цілісною в першому таймі.

- "Шахтар" ще не набрав оптимальних кондицій і вирішив не розкриватися. Тим більше, Луческу сам сказав, що ще не знає до кінця можливості нинішньої команди в матчах такого рівня. Разом з тим, центр поля в першому таймі був повністю під контролем гірників. У другому це перевага втілилася в голи.

- Кілька разів команду рятували П'ятов і поперечина. Можна говорити про велике везіння?

- Не вважаю фарт у вчорашній грі вирішальним фактором. У момент, коли м'яч влучав у поперечину, "Шахтар" вже вів у рахунку, зловив потрібну хвилю. Я впевнений, що команда в будь-якому разі довела б матч до логічного завершення. Підопічні Луческу зіграли чіпко, скуто, на швидких контратаках.

- Усередині позицій гравці "Шахтаря" як і раніше взаємодіють краще, ніж між лініями. Наскільки це серйозна проблема перед матчами з "МЮ" і "Байєром"?

- Це комплексна проблема, пов'язана, з одного боку, відсутністю потрібних кондицій, з іншого - відходом лідерів, на яких будувалася вся гра. Вчора Луческу довелося кидати в бій гравців, які ще навіть не відчули чемпіонат України. А тут відразу Ліга Чемпіонів. Це говорить про те, що тренер довіряє гравцям і що у нього є програма, як до вирішальних матчів підвести команду з оптимальними показниками.

- Можна назвати Тейшейру рівноцінною заміною Мхітаряну?

- Поки рано так говорити. Безумовно, цього всі чекають від Тейшейри. Як тільки він відчує всі ігрові нитки, то відразу потягне за собою всю команду і стане її лідером.

- П'ять жовтих карток - небезпечна тенденція? Адже перед ключовими матчами можна не дорахуватися гравців.

- У випадку з Луїсом Адріано, то він має подякувати арбітрові за гуманізм, у того були всі підстави давати другу жовту і достроково відправляти у роздягальню. Разом з тим, багато було таких карток, які не можна назвати явними, які стали наслідком неуважності арбітрів. З одного боку, ці картки проблема - адже в разі чого комусь доведеться ризикувати і грати на межі вильоту з обойми. З іншого - у "Шахтаря" зараз дуже пристойна лава запасних і лідерів, які вибули, буде кому замінити.

Зараз ви читаєте новину «"Луїс Адріано має подякувати арбітрові за гуманізм" - Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути