пʼятниця, 19 лютого 2021 10:36

Луческу стає схожим на Моуріньйо: огляд преси після матчів "Динамо" та "Шахтаря" в Лізі Європи

Луческу стає схожим на Моуріньйо: огляд преси після матчів "Динамо" та "Шахтаря" в Лізі Європи
Мірча Луческу зміг вивести "Динамо" у Лігу чемпіонів. Фото: ФК "Динамо" Київ

Українські команди провели перші матчі 1/16 Ліги Європи. "Динамо" вдома зіграло в нічию із "Брюгге" - 1:1, а "Шахтар" в гостях переміг "Маккабі" - 2:0.

Gazeta.ua зібрала оцінки ЗМІ матчів представників України в єврокубках.

Сайт "Футбол 24" критикує наставника "Динамо" за захисний футбол. За бажання не пропустити за будь-яку ціну Мірчу Луческу навіть порівнюють із Жозе Моуріньйо.

"У поточному сезоні АПЛ є одна команда, яка місцями нагадувала нинішнє "Динамо". "Тоттенхем" міг бити фаворитів завдяки кільком ходам геніальної парочки в атаці, щоб потім сидіти всю гру в захисті, роблячи це достатньо ефективно. Або не забити такий важливий 1-й гол, і потім просто продовжувати чекати в морі погоди. Аж до самого кінця зустрічі, де могло щось вибухнути, але вже кволим й економним салютом. Луческу нарікав після гри на якийсь незрозумілий страх, скутість своїх креативних гравців. Та схоже на те, що настільки бліда атакувальна гра стала наслідком установок його тренерського штабу. За зразком Моурінью команду так зарядили на заповітний нуль ззаду, що страх загострити та привезти проблеми зробив своє".

За зразком Моурінью команду так зарядили на заповітний нуль ззаду, що страх загострити та привезти проблеми зробив своє

Попри впевнену перемогу в Ізраїлі, сайт "Трибуна" критикує лідерів "Шахтаря" Тайсона та Марлоса.

"Шахтар" виглядав досить пасивним в атакувальних діях і вкрай слабо націленим на спроби увійти в штрафну. І ще величезне питання, чи можуть Тайсон і Марлос у своєму віці й стані організувати більш динамічну й агресивну гру. Символічно в цьому плані виглядає подвійна заміна якраз двох лідерів, які обидва залишилися незадоволені. Тренерському штабу непросто керувати ігровим часом, коли в команді намітилася явна необхідність в зміні поколінь, але вона все ніяк не відбувається повною мірою".

Суперник киян перекрив усі вільні зони та не дав команді Луческу простору, пише сайт Sport.ua.

"Не можна сказати, що динамівці не намагалися забити 2-й гол. Намагалися, нагнітали, але грамотно грали гості, обов'язково потрібно віддати їм належне: перекривали зони, пресингували, контратакували. Загалом, за такої гри нічия - закономірний підсумок. Як кажуть у подібних випадках, найшла коса на камінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє гравців "Динамо" зруйнували план Луческу

Сайт Ua-football.com відмічає надійну гру воротаря "Шахтаря" Анатолія Трубіна. Голкіпер "гірників" провів упевнений матч, на відмінну від воротаря "Динамо" Георгія Бущана.

"Трубіна ми вирішили винести окремим пунктом. Гравці "Маккабі" не надто часто турбували молодого голкіпера, завдавши у ворота лише 3 удари, але з кожним з них Анатолій впорався. І що найголовніше - впорався спокійно. Сьогодні Трубін упевнено діяв на стрічці, а також, на відміну від колеги по амплуа, який грає за "Динамо", не помилявся на виходах.

Сьогодні Трубін впевнено діяв на стрічці, а також, на відміну від колеги по амплуа, який грає за "Динамо", не помилявся на виходах

Але не без мінусів. Щоб стати якісним воротарем за сучасними мірками, Трубіну потрібно підтягувати гру ногами. У матчі з "Маккабі" точність його передач дорівнювала 72 відсоткам, а більшість дальніх пасів не доходили до цілі. Але вже зараз видно рівень Анатолія і багатьом стає зрозуміло, чому саме він став основним у "Шахтарі". Схоже, що епоха Андрія Пятова вже підійшла до кінця".

Динамівці поступилися супернику в середині поля. Тому не змогли досягти позитивного результату, вважає Footboom.com.

"Переходячи до тактичного малюнку, тріо центрхава "Брюгге" борознило середину поля від флангу до флангу, у довільній формації та поєднанні опиняючись то на фланзі, то в центрі, то глибше, то вище".

Матчі-відповіді відбудуться 25 лютого. "Шахтар" розпочне гру проти "Маккабі" на НСК "Олімпійський" о 19:55, а "Динамо" зіграє в Бельгії о 22:00.

Зараз ви читаєте новину «Луческу стає схожим на Моуріньйо: огляд преси після матчів "Динамо" та "Шахтаря" в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути