пʼятниця, 19 лютого 2021 00:23

"Шахтар" на класі переміг "Маккабі"

"Шахтар" на класі переміг "Маккабі"
Алан Патрік був одним із найкращих у "Шахтарі". Фото ФК "Шахтар"

Донецький "Шахтар" переміг на виїзді в першому матчі Ліги Європи "Маккабі" із Тель-Авіву – 2:0. По голу в кожному із таймів забили Алан Патрік та Тете.

"Маккабі" в цьому матчі продемонстрував, що не випадково пробився в 1/16 фіналу Ліги Європи. Дуже трудолюбива й дисциплінована команда, що в протиборстві з гірниками нагадувала дикобраза, що скрутився в клубок. Дуже довго в першому таймі донеччани шукали момент аби вразити ворота суперника. І так само в другому дуже довго чекали на нагоду добити ізраїльський клуб другим м'ячем.

Спочатку здавалося, що гол для підопічних Луїша Каштру – справа недовгого часу. "Шахтар" насолоджувався перевагою у володінні м'ячем, проводив тривалі розіграші. Було видно, що команда скучила за нормальними умовами після київських морозів. Але пильності гірники не втрачали, бо хвіст ізраїльського дикобраза готовий був розпрямитися будь-якої миті. Часом лише Анатолій Трубін та французький арбітр, який не дав пенальті в першому таймі рятували ворота "Шахтаря".

Євген Коноплянка, схоже, переживає щось на кшталт другої молодості

Суперечливий матч видали Тайсон і Марлос. Обидва багато бігали, але настільки часто втрачали м'яч в заключній стадії атаки, що таких втрат може вистачити на кілька матчів. Вихід Коноплянки замість Тайсона значно пожвавив гру. Євген не віддав очевидний пас на Майкона й не отримав передачу від Фернандо в моментах, коли треба було забивати другий м'яч. Слава Богу, що на останній хвилині знайшовся Тете, який холоднокровно розстріляв ворота господарів, фактично, поховавши їхні шанси на сприятливий результат за сумою двох матчів.

Євген Коноплянка, схоже, переживає щось на кшталт другої молодості. За 15 проведених на полі хвилин він добряче покрутив в'язи захисникам, мав можливість забити й стати асистентом. Видно, що його результативність на передсезонних зборах аж ніяк не була випадковою. Перерва на травму, яка сталася наприкінці минулого року явно пішла йому на користь.

У першому таймі зловив себе на думці, що шукаю на полі світлу голову Віктора Коваленка. Але в другому таймі відчуття зникло. "Загін не помітив утрати бійця". Справжність такої тези треба буде випробувати в матчах із більш серйозними суперниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривдник "Шахтаря" очолить "Боруссію" Дортмунд

В ще одному матчі дня київське "Динамо" розійшлося вдома миром – 1:1 із бельгійським "Брюгге". Матчі-відповіді пройдуть 25 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" на класі переміг "Маккабі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути