субота, 21 вересня 2013 11:38

Луческу пояснив, чому не потис руку Севідову

Луческу пояснив, чому не потис руку Севідову
"Тепер я розумію, чому "Карпати" не хочуть виступати на прекрасному новому стадіоні" - Луческу ФОТО: shakhtar.com

Після гри "Шахтаря" у Львові проти "Карпат", точніше, після того як Мірча Луческу відмовився потиснути руку тренеру господарів поля Олександру Севідову, у ЗМІ піднялася справжня буря.

"Справа зовсім не в емоціях, - пояснює свій вчинок Луческу. - Ви знаєте, що я з повагою ставлюся до колег і завжди із задоволенням потисну руку і обійму тренера супротивників, незалежно від результату матчу. Але тільки не у випадку, коли неповагу було проявлено по відношенню до моєї команди і взагалі до гри у футбол. Не подавши руки тренеру "Карпат", я там же пояснив йому причину. Той цирк, який був влаштований на полі і поряд з ним, не дозволяє зробити вигляд, що нічого не сталося.

Вся країна бачила, як "Карпати" тягнули час. Такий антифутбол я востаннє спостерігав хіба що років 30 тому. Абсолютно неприпустимі речі! І добре б тільки гравці симулювали травми або довго зав'язували шнурки, але коли головний тренер господарів став диригувати хлопчиками, які подають м'ячі, щоб ті не давали ввести м'яч в гру - це вже занадто.

Тепер я розумію, чому "Карпати" не хочуть виступати на прекрасному новому стадіоні, побудованому в їх місті. Там складніше проводити подібні безчесні маніпуляції. Хочу звернути увагу, що свою позицію я пояснив і тренеру "Карпат", і журналістам на післяматчевій прес -конференції.

Інша справа, що я не акцентував увагу на моменті рукостискання, а лише звернув увагу на відсутність Fair Play у матчі. У пресі це подали досить однобоко. До речі, ніхто з журналістів не звернувся до мене за коментарями з приводу того, що сталося. Хоча я і був відкритий до спілкування.

Дуже неприємний момент. Я хочу сказати, що шкодую про це. І перш за все, про те, що в нашому футболі можливі ситуації, коли на полі порушуються принципи Fair Play. Це негативно впливає і на гравців, і на тренерів, і на вболівальників, і на журналістів", - підкреслив Луческу.

Зараз ви читаєте новину «Луческу пояснив, чому не потис руку Севідову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути