Ексклюзиви
субота, 21 липня 2018 18:00

Ломаченко-старший допоможе Усику перемогти Гассієва

 

Сьогодні ввечері на СК "Олімпійський" у Москві два непереможних боксери - українець Олександр Усик та росіянин Мурат Гассієв проведуть об'єднавчий бій за чотири чемпіонські титули. Він пройде в рамках фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) у крузервейті - до 90,7 кг. Gazeta.ua проведе текстову онлайн трансляцію поєдинку, починаючи з 23:00 год. 21 липня. Наразі виділяємо ключові деталі найбільш статусного бою року у світі.

Визначиться абсолютний чемпіон світу

Кожен із суперників володіє двома титулами. Усик є чемпіоном за версіями WBC і WBO. Гассієв - WBA і IBF. Переможець стане тільки четвертим в історії володарем усіх чотирьох основних поясів і єдиним на сьогодні абсолютним чемпіоном світу у професіональному боксі. Раніше чотирма найбільш значимими титулами володіли тільки американці – Бернард Гопкінс, Джермейн Тейлор і Теренс Кроуфорд. Переможець московського фіналу також отримає перший Кубок Мухаммеда Алі і престижний пояс американського журналу "The Ring".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці проти росіян на боксерському ринзі: які протистояння відбудуться невдовзі

Поєдинок протилежностей

В квадраті рингу зійдуться справжні антиподи, бійці з абсолютно різними стилями. Усик досягнув усіх вершин на любительському ринзі. Він високотехнічний, швидкий, мобільний, винахідливий, комбінаційний, із високим боксерським інтелектом. Гассієв практично не мав любительської кар'єри, дебютував у профі ще до 18-річчя. Надзвичайно фізично сильний боксер, переважає українця в ударній потужності та акцентованості.

Очікуємо "війну в ринзі"

Перед боєм був абсолютно відсутній трештокінг, суперники з повагою та ввічливо відгукувалися один про одного. Це не має вводити в оману. Нас очікує справжня "війна в ринзі", вкрай напружене, жорстоке протистояння двох залізних характерів, які не знають, що таке програвати і будуть воювати до останнього патрона.

Фактор Папаченка

Менш як за два роки Олександр Усик звільнив двох своїх тренерів. Після Джеймса Алі Башира він відмовився від послуг Сергія Ватаманюка. За нашими даними його підготовкою до бою з Гассієвим керував геніальний Анатолій Ломаченко, батько і тренер одного з найкращих боксерів світу Василя Ломаченка. Це однозначно додасть впевненості і тактичної грамотності діям Олександра. Світла голова Анатолія Миколайовича буде важливим козирем і ключем до перемоги Усика.

Долю переможця визначать судді

Прогноз

Усик звик контролювати бій і ситуацію в ринзі. Намагатиметься перебоксувати суперника з дистанції, провалювати його, карати за помилки. В жодному разі не можна "зависати" після своїх атак – з сьогоднішнім противником це неприпустимо. Гассієв постійно пресингуватиме щоб догнати суперника, а в другій половині бою почне "полювати" за нокаутом. Якщо буде відносно свіжий і ввійде у пізні раунди неушкодженим і повний сил, українцеві буде дуже непросто стримати "залізного" осетина. Тому Усик в першій половині бою має подбати про удари по корпусу щоб уповільнити і втомити суперника. Імовірно, боксери пройдуть усю 12-раундову дистанцію, а бій буде конкурентним і близьким із невеликою перевагою українця. Долю переможця визначать судді. Якщо будуть відносно об'єктивними, перемогти має Усик. "Домашні" й заангажовані – виграє Гассієв. За таких розкладів не виключаємо нічиєї. Тоді вирішальним стане голос четвертого судді.

Цього дня 16 років тому, 21 липня 2002 року в Сеулі, відбувся пам'ятний бій між молодим, 22-річним українським боксером Тарасом Біденком і 28-річним російським гігантом Миколою Валуєвим. Тарас проводив свій четвертий бій серед професіоналів. Його суперник натомість мав 28 перемог у 28 боях. Тоді українець добряче відгамселив суперника, але судді присудили перемогу росіянину.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко-старший допоможе Усику перемогти Гассієва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути