Ексклюзиви
субота, 19 травня 2018 11:53

Українці проти росіян на боксерському ринзі: які протистояння відбудуться невдовзі

 

Тиждень тому в Ризі, Латвія, російський боксер Іса Чанієв захистив титули WBO International і IBF International у легкій вазі після чого заявив журналістам, що найбільше хотів би зустрітися з Василем Ломаченком – чемпіоном WBA у цій же вазі. Gazeta.ua розглядає, які чемпіонські поєдинки між боксерами України та Російської Федерації можуть відбутися в найближчі рік-два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руденко проти Повєткіна в Москві – як до цього бились українці з росіянами

Олександр Усик – Мурат Гассієв, фінал Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі. Найближчий із українсько-російських протистоянь в ринзі. Переможець стане володарем трофею Мухаммеда Алі та абсолютним чемпіоном світу – нині кожен із суперників володіє двома титулами. Фінал був запланований на 11 травня у Джидді, Саудівська Аравія, але був відкладений через травму Усика. Наразі невідома дата і місце проведення бою. Ймовірно він пройде в другій половині липня. Якщо Усик переможе, то є велика вірогідність, що наступний бій проведе проти ще одного росіянина - "чемпіона у відпустці" за версією WBA Дениса Лебедєва.

Олександр Гвоздик – Артур Бетербієв, об'єднавчий бій у напівтяжкій вазі. В наступному поєдинку, або через один, харків'янин повинен поборотися за повноцінний титул WBC з переможцем бою між канадійцем Адонісом Стівенсоном і шведом Баду Джеком – він пройде наступної ночі. Наразі Гвоздик володіє "тимчасовим" поясом за цією версією. В разі перемоги, поглядатиме в бік інших трьох чемпіонів. А всі вони росіяни. За словами Гвоздика, найбільш реальним виглядає його бій проти чемпіона IBF Артура Бетербієва. Натомість Сергій Ковальов (чемпіон WBO) і Дмитро Бівол (чемпіон WBA) рухаються в напрямку до об'єднавчого бою між собою. Відтак, теоретично років за два Гвоздик може поборотися з Ковальовим або Біволом за звання абсолютного чемпіона світу.

Василь Ломаченко – Роман Андрєєв, захист чемпіонського титулу. Попри те, що Іса Чанієв високо котирується в рейтингах боксерських федерацій, більш імовірним і швидшим російським суперником для Василя Ломаченка виглядає Роман Андреєв – обов'язковий претендент на титул WBO. Саме з чемпіоном за цією версією, мексиканцем Реєм Бельтраном 25 серпня дуже ймовірно зустрінеться Ломаченко. Ну а тоді вже можливо проведе обов'язковий захист завойованого титулу проти Андреєва.

Нині нараховується 192 українських і 413 російських активних боксерів. Троє українців володіють повноцінними чемпіонськими поясами – Василь Ломаченко, Олександр Усик та Артем Далакян, а Олександр Гвоздик – "тимчасовим". Росія має чотирьох повноцінних чемпіонів – Мурата Гассієва, Сергія Ковальова, Дмитра Бівола та Артура Бетербієва. Українці мають кращі позиції за своїх регіональних сусідів в рейтингах найкращих боксерів незалежно від вагової категорії. Беремо за основу рейтинг статистичного сайту Boxrec.com, який використовує комп'ютеризовану систему нарахування балів. Ломаченко в ньому другий, Усик – 11-й. Найкращий з росіян – Ковальов – тільки 21-й.

Зараз ви читаєте новину «Українці проти росіян на боксерському ринзі: які протистояння відбудуться невдовзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути