вівторок, 04 квітня 2017 11:09

Лобановський-тренер здобув першу перемогу у вищій лізі

4 квітня 1972 року 33-річний Валерій Лобановський святкував свою першу перемогу як тренер клубу вищої ліги. Того дня його "Дніпро" приймав ЦСКА і переміг - 2:1. Гру судив Тофік Бахрамов, асистент арбітра у фінальному матчі Кубку світу-1966.

  “Дніпро” Валерія Лобановського переміг ЦСКА — 2:1
“Дніпро” Валерія Лобановського переміг ЦСКА — 2:1

Рахунок у матчі відкрив нападник дніпропетровців Валерій Поркуян. На 20-й хвилині він пробив головою. М'яч влучив у голкіпера армійців Володимира Астаповського, а від нього – під перекладину воріт. За 8 хвилин Василь Лябик подвоїв рахунок. Москвичі сквитали один гол за дві хвилини до перерви.

У другому таймі підопічні Лобановського були ближчі до того, аби збільшити відрив, аніж армійці до нічиєї. Дніпрянин Пилипчук навіть не реалізував пенальті, пробивши повз ворота. До фінального свистка рахунок залишився незмінним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Лобановського були не тренування, а вбивство"

Того самого року "Дніпро" посів 6-те місце у чемпіонаті СРСР, відставши на очко від київського "Динамо", яке вибороло "срібло". Підопічні Лобановського виграли приз "За волю до перемоги", здобувши найбільше перемог у матчах, де суперник відкривав рахунок.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський-тренер здобув першу перемогу у вищій лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути