субота, 01 квітня 2017 05:06

"У Лобановського були не тренування, а вбивство"

"У Лобановського були не тренування, а вбивство"
Олександр Бережний виграв золото чемпіонату СРСР в 19 років

Колишній півзахисник київського "Динамо" 1970-80-х Олександр Бережний розповів "Футбол 24" про тренування під керівництвом Валерія Лобановського.

"Навантаження були надто інтенсивними. В якийсь момент головний тренер виявляв навіть деспотію. Гравці часто розтягували м'язи, ноги ламали. Не тренування, а вбивство. Було важко психологічно - дійшов до ліжка і впав. По коліна у болоті? Нічого, ніколи на погоду ніхто не звертав уваги.

Деякі не витримували. Наприклад, Сергій Малько з "Металіста". Він вже був на межі, а Лобановський змусив доопрацювати епізод. Малько зопалу відповів: "Я що вам, кінь?", Але партнери тут же заспокоїли його", - сказав Бережний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський розсміявся, почувши про навантаження Шевченка в "Мілані"

Бережний - виходець з дворового футболу, грав у міських турнірах разом зі старшим братом Валентином. Закінчив футбольну освіту у луганському спортінтернаті.

У 1976 зарахований у "Динамо" (Київ), де успішно грав 4 сезони. Сезон 1980 року пропустив - був відрахований з "Динамо" у зв'язку з дисциплінарними порушеннями. У 1981 прийнятий назад, але так і не зіграв жодного матчу за основу і перейшов у "Таврію". Велика кар'єра Бережного закінчилася фактично в 24 роки.

Зараз ви читаєте новину «"У Лобановського були не тренування, а вбивство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути