Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2017 11:09

Лобановський втратив останній шанс виграти Кубок Ліги чемпіонів

Лобановський втратив останній шанс виграти Кубок Ліги чемпіонів
"Динамо" не змогло пройти "Баварію" в півфіналі Ліги чемпіонов1998/99. Фото: sports.ru

Київське "Динамо" провело один з найдраматичніших матчів у своїй історії. Йдеться про перший півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів проти німецької "Баварії". Гра відбулася 7 квітня 1999 року і завершилася унічию - 3:3.

Перевага киян вражала. На 14 хв Валентин Белькевич зовнішньою стороною стопи видав блискучий пас на Андрія Шевченка. Той вийшов під кутом сам на сам із голкіпером Олівером Каном і пробив у дальній кут воріт - 1:0.

Баварці могли зрівняти рахунок після кутового, але після удару Куффура Шовковського підстрахував Косовський.

До перерви кияни зуміли подвоїти рахунок. Шевченко взявся пробивати штрафний після порушення на Косовського. М'яч оминув безліч гравців у карному майданчику й залетів точно в дальній кут воріт Кана - 2:0. Згодом Олександр Хацкевич не зумів перекинути через німецького голкіпера.

На останній доданій хвилині першого тайму кияни порушили правила проти Маттеуса в районі центрального кола. Штрафний пробивав Тарнат. М'яч довго летів, а Шовковський чекав, хто його підправить. У підсумку запізнився із кидком - 2:1.

На 1-й хв. другого тайму Валентин Белькевич після прострілу не влучив у порожні ворота. Однак дуже швидко Віталій Косовський зробив рахунок 3:1. Кияни мали ще кілька нагод провести четвертий гол, але не реалізували їх. Натомість знову помилився Шовковський. Німці били штрафний, а Олександр поставив лише трьох гравців у стінку. Штефан Ефенберг ефектно обвів її і скоротив відставання - 3:2. За 2 хв. до кінця гри Карстен Янкер отримав м'яч у карному майданчику, розвернувся із Головком на плечах і зрівняв рахунок - 3:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський-тренер здобув першу перемогу у вищій лізі

У повторній грі в Мюнхені кияни мали можливості забити, але Белькевич, Хацкевич і Шевченко згаяли їх. Натомість Маріо Баслер провів диво-гол красивим ударом здалеку - 1:0. У фіналу вийшли німці. Однак програли там у супердраматичному поєдинку англійському "Манчестер Юнайтед" - 1:2

Валерій Лобановський втретє вивів команду до півфіналу Кубку/Ліги чемпіонів і знову програв його. Це був останній шанс тренера виграти трофей усього свого життя. Влітку 1999-го команду залишать Андрій Шевченко та Олег Лужний. Наступного сезону вона ледь вийде до другого групового турніру, а в 2000/2001 та 2001/2002 закінчить боротьбу після першого. Лобановський піде з життя 13 травня 2002-го. "Динамо" тільки у сезоні 2015/2016 зуміє вийти з групи і зіграти у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський втратив останній шанс виграти Кубок Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути