пʼятниця, 26 липня 2013 17:10

Лобановський, Блохін і Шевченко потрапили у список найкращих за всю історію футболу

Один із законодавців мод у світовій футбольній журналістиці британський журнал World Soccer провів опитування на предмет визначення найвидатніших футболістів і тренерів у світовому футболі.

Опитавши топ майстрів пера провідних видань світу, які спеціалізуються на найпопулярнішій грі людства, включаючи такі як France Football, Kicker, Sky Sports, A Bola, La Stampa, Reuters, CNN була визначена символічна збірна світу всіх часів, а також кращий тренер.

Отже, збірна світу, сформована з найвидатніших футболістів світу виглядає так:

Воротар: Лев Яшин (СРСР).

Захисники: Кафу (Бразилія), Франц Беккенбауер (Німеччина), Боббі Мур (Англія), Паоло Мальдіні (Італія).

Півзахисники: Альфредо ді Стефано (Іспанія), Зінедін Зідан (Франція), Дієго Марадона (Аргентина), Йохан Кройф (Нідерланди).

Нападники: Ліонель Мессі (Аргентина), Пеле (Бразилія).

Тренер: Алекс Фергюсон (Шотландія).

Також на станицях World Soccer були опубліковані списки кандидатів у цю збірну, в які були включені відразу три представники київського "Динамо".

Серед кращих наставників за всю історію футболу видатний тренер-новатор Валерій Лобановський зайняв сьоме місце, випередивши таких відомих фахівців, як Маріо Загало, Вісенте дель Боске, Сезара Луіса Менотті, Джованні Траппатоні, Біла Шенклі і багатьох інших.

Найбільш забивний форвард в історії "біло-синіх" Олег Блохін також зайняв сьоме місце, розділивши його з легендарним португальським голеадором Ейсебіо.

Крім нинішнього наставника "Динамо" у цей список найкращих форвардів світу був включений на 13-му місці і вихованець клубу Андрій Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський, Блохін і Шевченко потрапили у список найкращих за всю історію футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути