Ексклюзиви
середа, 26 травня 2010 12:49

"Литва нагадувала грушу для випробування методик Маркевича" - Суркіс

"Литва нагадувала грушу для випробування методик Маркевича" - Суркіс
У вівторок національна збірна України з футболу перемогла Литву – 4:0. Цей матч став дебютним для Мирона Маркевича на посту наставника "синьо-жовтих". "Дублями" відзначилися Олександр Алієв та Андрій Шевченко.

Своїми враженнями від матчу поділився президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

"Я щойно вийшов з роздягальні, де побажав команді успіхів і закінчити два наступні матчі збору, якщо не з таким розгромним рахунком, як 4:0, то хоча б з позитивним результатом. А, власне кажучи, готуватися через відпустку до нового сезону, де всім, без винятку, гравцям знадобляться сили для того, щоб виступати як в національній першості, Кубку країни, так і, більшості з них, в єврокубках."

Перемогою над литовцями Маркевич повторив досягнення Лобановського.

"В незалежній Україні дебютний матч виграв тільки Лобановський, решта тренерів програвали або грали внічию. Чудовий дебют, прекрасна атмосфера на полі, повна самовіддача гравців і, на мій погляд, рахунок на табло повною мірою відображає хід гри. Я вітаю команду і вболівальників. Так би і дальше."

Суркіс назвав Литву грушею для випробування методик Маркевича.

"Маркевич, ще до цієї гри декларував, що хоче прищепити команді атакуючий, комбінаційний стиль гри, який подобається вболівальникам. На мій погляд, якщо сьогодні команда не виконала всі установки тренера, то Литва все одно нагадувала грушу для випробування методик Маркевича.

Не можна цю перемогу недооцінювати, але не треба її переоцінювати, щоб ейфорія у жодному випадку не закралася у глибини нашої свідомості. Давайте ми подивимося на гру команди у другому і третьому матчах, коли Мирону Богдановичу доведеться варіювати і тактикою і складом. Я вже не кажу про матч з Норвегією, коли досвідчені бійці залишать тренувальний табір. В Осло полетить молодь. Тоді ми і подивимося справжню силу вихованців Маркевича".

Президент ФФУ розповів, що з Норвегією зіграємо без 4-5 гравців "основи".

"Мирон Богданович після Румунії визначиться. Думаю, 4-5 гравців основного складу, тих, до чиїх прізвищами ми вже звикли, в Осло не буде."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Литва нагадувала грушу для випробування методик Маркевича" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути