середа, 26 травня 2010 11:55

Маркевич повторив досягнення Лобановського

Маркевич повторив досягнення Лобановського
У вівторок національна збірна України з футболу перемогла Литву – 4:0. Мирон Маркевич провів дебютний матч на посту наставника "синьо-жовтих". "Дублями" відзначилися Олександр Алієв та Андрій Шевченко. Другий гол став для капітана 45-им у збірній.

Литовці займають 48 місце у рейтингу ФІФА, українці – 25.

Зустріч пройшла у Харкові. Вболівальники розкупили квитки по 20 і 250 гривень. 40-тисячний стадіон "Металіст" повного аншлагу не зібрав. За матчем спостерігають 31 тисяча глядачів. У суботу, 29 травня, підопічні Маркевича зіграють з румунами у Львові.

7-річний Костя прийшов на стадіон з батьком.

"Ходжу на ігри "Металіста". Збірну побачу вперше. Я тільки вболівальник-початківець, - розповідає хлопець, - Думаю, виграємо 2:0. Сам я займаюся хокеєм."

За дві години до матчу на стадіон приїжджають литовці. Раймондас Жутаутас матчем проти України дебютує на посту наставника збірної Литви.

"Тренер викликав 12 новачків і хоче побачити їх у дії. Звичайно, ми приїхали сюди не програвати, але результат для нас не головне, - каже прес-секретар литовців Юрґа Чомскіте-Маꥳвер, - остання наша зустріч з українцями закінчилася перемогою Литви (2:0 у відборі на ЧЄ-2008 - "ГПУ"). Для нас збірна України сильний суперник. Ми приємно здивовані стадіоном. Помітно, що країна готується до Євро-2012."

Через 15 хвилин після литовців приїжджають українці. Першим з автобуса виходить Мирон Маркевич. Воронін єдиний з гравців не у формі. Минулого тижня Андрію зробили операцію на ніс. У Харків приїхав підтримати команду. За грою спостерігає з трибуни.

Шевченко, Алієв і Мілевський співають гімн України. Диктор по стадіону називає імена, а вболівальники скандують прізвища гравців. Після кожного голу українців трибуни піднімаються з місця і аплодують. В одному із секторів запалюють фаєри. Алієв хреститься і піднімає руки догори після свого другого голу.

Коли Шева реалізовує пенальті і робить рахунок 3:0 вболівальники розгортають банер "Богдановичу, вітаємо з дебютом." Алієва і Шевченка стадіон проводжає стоячи. Шева передає капітанську пов'язку Тимощуку. Коли Андрій йде з поля, то обіймає Маркевича.

"Не завжди будуть такі перемоги, - попереджає капітан збірної, - За результат ніхто не турбувався, ми хотіли показати хорошу гру."

"В незалежній Україні дебютний матч виграв тільки Лобановський, решта тренерів програвали або грали внічию, - ділиться враженнями від матчу президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 60 років. - Так би і дальше. Не можна цю перемогу недооцінювати, але не треба її переоцінювати. Давайте ми подивимося на гру команди у другому і третьому матчах."

Після гри вболівальники чекають на футболістів біля автобусу, скандують "Молодці", "Тимощук" і "Шевченко". Гравець "Баварії" довго роздає автографи. Заходить в автобус останнім.

"Давно не грав весь матч. Намагався підключатися до атак, - каже Тимощук, - Команда привітала мене із "золотим дублем" у "Баварії". Правда, ми програли фінал Ліги Чемпіонів "Інтеру" і це трохи неприємна ситуація. Нічого страшного, треба грати далі. Головне, що ми потрапили у фінал. Переможемо наступного разу, потенціал в команди є. Як назву доньок? Ще поки не скажу. З дружиною і дітьми все добре."

Україна - Литва 4:0

Голи: Алієв, 11, 17, Шевченко, 69 (з пенальті), 79

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Маркевич повторив досягнення Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути