середа, 26 травня 2010 08:53

Україна відвантажила Литві чотири "сухих" м'ячі (ВІДЕО)

Україна відвантажила Литві чотири "сухих" м'ячі (ВІДЕО)

Збірна України з футболу обіграла команду Литви у товариському матчі, що пройшов на стадіоні "Металіст" у Харкові. Рахунок поєдинку - 4:0.

Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, вперше форму збірної одягнули Євген Коноплянка, Олександр Горяїнов, Денис Олійник, Володимир Польовий та Артем Федецький.

"Синьо-жовті" з перших хвилин кинулися атакувати ворота опонентів. Щоправда, початок гри міг обернутися для господарів неприємностями, коли Тарас Михалик, який склав з Дмитром Чигринським пару центральних захисників, невдало віддав м'яч голкіперу. Однак під його ж тиском півзахисник литовців Дарвідас Шендрас не зумів пробити влучно.

Олександр Алієв на 11-й хвилині відкрив рахунок ударом зі штрафного, призначеного за фол проти Андрія Шевченка. Голкіпер збірної Литви Гедрюс Арлаускіс відбив м'яч в штангу, від якої той влетів в сітку.

Через сім хвилин А. Шевченко від лицьової лінії прострілив в район 11-метрової позначки, звідки А. Алієв пробив у ближній кут. Після цього підопічні Мирона Маркевича дещо знизили темп.

Загроза з боку українців створювалася переважно з лівого флангу, де активно діяв молодий хавбек "Дніпра" Є. Коноплянка, якому допомагав Василь Кобін. А ось на протилежному фланзі, які повинні були контролювати Олег Гусєв та поперемінно Руслан Ротань або А. Алієв, "синьо-жовтим" явно не вистачало швидкості.

Литовці після двох голів активізувалися і організували кілька моментів, але не змогли їх реалізувати. Наприкінці першого тайму Г. Арлаускіс спочатку відбив удар Д. Чигринського, а потім парирував добивання з кількох метрів О. Гусєва.

На 68-й хвилині А. Шевченко реалізував пенальті, призначений за фол проти Є. Коноплянки. А через дев'ять хвилин капітан українців своїми силами прорвався в кутовий майданчик і пробив повз Жідрунаса Карчемарскаса, який вийшов на поле у другому таймі.

Україна - Литва 4:0

Голи: Алієв, 11, 17, Шевченко, 69 (з пенальті), 79

Україна: Горяїнов, Гусєв (Польовий, 75), Михалик (Русол, 84), Чигринський, Кобін, Тимощук, Ротань (Федецький, 84), Алієв (Девіч, 71), Коноплянка, Шевченко (Селезньов, 80), Мілевський (Олійник , 56)

Литва: Орлаускіс (Карземарскас, 46), Алундевіс, Радавічус, Лукса (Каваляускас, 83), Данілевічус, Бернадс (Калонас, 67), Івашкевічус, А. Клімавічус, Галкевічус, Новіковас (Пошкус, 58), Станкевічус

Попередження: Алієв - Лукса, Івашкевічус, Алундевас

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Україна відвантажила Литві чотири "сухих" м'ячі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути