вівторок, 23 січня 2007 17:45

Лісогор: "350 доларів за золоту медаль - це смішно"

 

Український пловець Олег Лісогор, 28 років, продовжить виступати під прапором України. Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в розважальному центрі "Арена". Початок заходу трохи відклали, чекаючи на міністра України у справах сім"ї, молоді та спорту Віктора Коржа.

До початку організатори налаштовували мікрофони, пояснюючи Лісогору принцип їх роботи.

- Будете говорити сюди, це для камер. Але є ще і загальні, через них чути буде скрізь.

- А чего нам бояться - мы не матюкаемся, - жартує Лісогор.

Нарешті приїжджає Корж. Протискається крізь натовп журналістів, втрачає рівновагу і спирається на чиєсь плече.

- Можна я на Вас обопрусь?

Корж же першим і починає прес-конференцію.

- Відразу розчарую. Сенсації сьогодні не відбудеться. Сьогодні перед вами сидить колектив, сидить команда, яка виступить на Олімпійських іграх в Пекіні, - почав міністр.

Чутки у пресі про зміну Лісогором громадянства Корж пояснив недосвідченістю пловця.

- Така ситуація виникла тому що в Олега ще немає такого досвіду спілкування зі ЗМІ. Хоча певна незадоволеність рівнем підготовки є.

Потім Корж хвилин 5 розповідає про заходи які міністерство планує зробити у напрямку поліпшення ситуації.

Потім слово надають Лісогору, який сумно зауважує, що коли він завойовував медалі такої кількості ЗМІ не було. Потім пловець звинуватив журналістів у некомпетентності.

- Мабуть потрібно почати з такого моменту як некомпетентність працівників ЗМІ. Все почалося з інтерв"ю газеті "Факти". Там ішлося про проблеми з басейнами, з умовами підготовки. Матеріал вийшов перекрученим. Я відмовлявся коментувати своє інтерв"ю . Але навіть після цього тема продовжувала розкручуватись журналістами.

Олег заперечував особисті мотиви свого вчинку.

- Це була спроба зачепити ці проблеми набагато глибше ніж завжди. така сенсація дасть позитивний поштовх у вирішення проблем у нашому плаванні. Я не хотів собі якихось вигод. Йшлося про проблеми в плаванні взагалі.

- Пропозиція була від Туреччини, але не було ніякої конкретики. Запитали: "А чи не хотіли б Ви поплавати за іншу країну?". Ніяких цифр.

Сергій президент федерації плавання зазначив що проблем із фінансуванням збірної немає. Але всі гроші йдуть закордон.

- Після олімпіади в Афінах лише на закордонні збори було витрачено 5.5 мільйонів доларів. На ці гроші можна було б вкласти в нашу базу і організувати якісну підготовку наших спортсменів.

Запитали про призові за нагороди на чемпіонатах.

Лісогор спочатку не хотів відповідати, але потім наважився.

- Розумієте, людина стояла на п"єдесталі, грає гімн країни, і при цьому - 350 умовних одиниць за золоту медаль на чемпіонаті Європи - це смішно. Так, того заробітку який є у мене зараз достатньо для підготовки але його не вистачить для життя після спорту.

- Пропозиція від Туреччини була другою у моєму житті. Колись дуже давно пропонували їхати вчитись в Америку, але я відмовився. Якщо колись надійде конкретна пропозиція і потрібно буде вибирати , то це будуть роздуми не на один тиждень.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Лісогор: "350 доларів за золоту медаль - це смішно" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути