понеділок, 22 квітня 2019 11:09

Леннокс Льюїс зухвало усміхнувся і був нокаутований

 

У невеликому південноафриканському місті Бракпан сталася одна із найгучніших сенсацій у світовому боксі. 22 квітня 2001-го американець Хасим Рахман нокаутував ближче до кінця п'ятого раунду британця Леннокса Льюїса в бою, у якому був аутсайдером у співвідношенні 1 до 20. Поєдинок був названий "Грім в Африці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майк Тайсон обіцяв вирвати серце Леннокса Льюїса і з'їсти його дітей

Льюїс був домінуючим чемпіоном світу у надважкій вазі. Для нього це був десятий захист титулу WBC і четвертий захист титулу IBF. Він не бачив загрози у Рахмані, тому легковажно підійшов до підготовки, поєднуючи її зі зйомками у голлівудському блокбастері "11 друзів Оушена". Британець підійшов до бою з рекордно великою вагою, а також не належно віднісся до акліматизації.

Льюїс легковажно підійшов до підготовки, поєднуючи її зі зйомками у голлівудському блокбастері

"11 друзів Оушена"

Навіть попри це, британець виграв перші 4 раунди – 3:1. Але погана підготовка була помітна вже у п'ятому раунді – він важко дихав і кінець настав дуже швидко. Наприкінці раунду, коли Льюїс зухвало посміхнувся супернику, той пробив йому в щелепу – нокаут. Рахман став новим чемпіоном світу, але ненадовго. Трохи більше, як за півроку Льюїс скористався своїм правом на бій-реванш і нокаутував у ньому візаві в четвертому раунді.

Перша зустріч Леннокса Льюїса і Хасима Рахмана була названа "Апсетом року" і "Нокаутом року", за версією американського журналу The Ring.

Обидва суперники у своїй кар'єрі зустрічалися з братами Кличками. У червні 2003-го Леннокс Льюїс переміг Віталія – через численні розсічення на обличчі рефері не випустив українця на сьомий раунд. Це був останній у кар'єрі бій знаменитого британського атлета. А Володимир у грудні 2008-го переміг технічним нокаутом у сьомому раунді Рахмана і захистив 2 чемпіонські титули.

Зараз ви читаєте новину «Леннокс Льюїс зухвало усміхнувся і був нокаутований». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути