середа, 18 жовтня 2017 16:41

Легенді українського хокею збирають гроші для лікування раку

Легенді українського хокею збирають гроші для лікування раку
За збірну України Василь Бобровников зіграв 182 матчі. Фото: sokol.kiev.ua

Легендарний український хокеїст Василь Бобровников захворів на рак.

Про страшний діагноз колишнього лідера збірної України повідомив у себе на сторінці в Facebook його друг, журналіст Тарас Корніюк.

"Василь Бобровников - це людина, на перемогах якої я виріс. Він був лідером збірної України, яка 9 років грала в еліті світового хокею. Василь довгий час був капітаном легендарного київського "Сокола". Він - уособлення тієї когорти хокеїстів, які тягнули на собі наш хокей у важкі 90-ті роки. Дуже приємна і коректна у спілкуванні людина. Зараз йому дуже потрібна наша допомога. Разом ми допоможемо. Василю, побори рак!" - написав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна України зіграла не в оптимальному складі" - Бобровников

Друзі Бобровникова вже організували ряд заходів на підтримку хворого спортсмена.

Українські хокеїсти організували осінній юнацький табір для дітей з 2002-го - 2009-го роки народження. Захід відбудеться з 30 жовтня по 3 листопада на столичному АТЕКу. Всі кошти, виручені від табору, організатори пообіцяли передати Бобровникову. Табором керує відомий воротар Костянтин Сімчук.

Василь Бобровников у період ігрової кар'єри виступав за чотири київські команди: ШВСМ, "Сокіл", "Беркут" і АТЕК. У Росії грав за казанський "Ак Барс" і нижегородське "Торпедо".

За збірну України зіграв 182 матчі, виступав на Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті. Виступав на всіх чемпіонатах світу з 1993 по 2007 роки. Зіграв на Зимовій Універсіаді 1999 року, де збірна України стала чемпіоном.

Після закінчення ігрової кар'єри був асистентом тренера збірної України (2008-2009), а в період 2009-2012 роки тренував київський "Сокіл". 8 листопада йому має виповнитися 46 років.

Зараз ви читаєте новину «Легенді українського хокею збирають гроші для лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути