понеділок, 22 березня 2010 09:57

Легендарний Селянне закинув 600-у шайбу в НХЛ

Легендарний Селянне закинув 600-у шайбу в НХЛ

Фінський нападник клубу НХЛ "Анахайм Дакс" Теєму Селянне закинув свою 600-у шайбу в регулярних чемпіонатах. Селянне відзначився в ніч на 22 березня в домашньому матчі з "Колорадо Евеланш" (5:2).

Фінський форвард став 18-м хокеїстом в історії НХЛ, якому вдалося досягти позначки в 600 голів, повідомляє Associated Press.

Селянне, якому 3 липня виповниться 40 років, відзначився на 34-й секунді другого періоду, реалізувавши більшість. Його асистентами виступили Скотт Нідермайєр і Корі Перрі. Крім того, Селянне відзначився результативною передачею. У сезоні-2009/10 фінський форвард набрав 36 очок (21 гол і 15 передач).

Після матчу Селянне зізнався, що він дуже нервував і думав, що якщо не закине 600-у шайбу у грі з "Колорадо", то не зробить цього ніколи. За словами хокеїста, щоб домогтися такого досягнення, необхідно мати багато удачі, працьовитості і гарних партнерів. "Все це у мене було", - підкреслив фін.

Селянне проводить свій 16-й сезон у НХЛ. Він десять разів брав участь в Матчах всіх зірок, а в 2007 році в складі "Анахайма" виграв Кубок Стенлі. Зі збірною Фінляндії форвард завоював одну срібну та дві бронзові олімпійські медалі. Селянне є найкращим бомбардиром за всю історію олімпійських хокейних турнірів (38 очок).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Легендарний Селянне закинув 600-у шайбу в НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути