Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 22:14

Легенда про Зорро: як Фонсека вразив світ
15

“Шахтар” переміг “Манчестер Сіті” з рахунком 2:1
Фото: Ірина Козюпа
“Шахтар” переміг “Манчестер Сіті” з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Манчестер Сіті” з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Манчестер Сіті” з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Манчестер Сіті” з рахунком 2:1

"Тисячі ретвітів, 150.000 переглядів тільки однієї прес-конференції у Facebook, більше сотні публікацій у топ світових ЗМІ, в деяких з яких якщо про "Шахтар" писали раніше, то одним рядком. Український клуб - головний ньюзмейкер туру Ліги чемпіонів", - кажуть у прес-службі "гірників".

Перемога "Шахтаря" над "Манчестер Сіті" з рахунком 2:1 і вихід з групи Ліги чемпіонів - сама по собі резонансна подія для українського футболу. Але наставник "гірників" Паулу Фонсека зробив все, щоб про вчорашній матч говорив весь світ.

Португалець прийшов на післяматчеву прес-конференцію у костюмі Зорро. Кількома тижнями раніше наставник дав таку обіцянку, якщо "Шахтар" вийде в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

А все почалося з жартівливого питання про костюм на Хелловін перед матчем проти "Фейєноорда" в тій же Лізі чемпіонів.

Паулу зізнався, що в дитинстві йому дуже подобався Зорро і якби випала така нагода, то він би одягнув саме костюм цього персонажа.

ЗМІ і соцмережі підхопили тему. Інтернетом почали поширюватися фотожаби і меми з Фонсекою в образі Зорро. Народна творчість так сподобалася наставнику, що він дав обіцянку одягти такий костюм у випадку успіху в Лізі чемпіонів.

Зорроманія доросла до масштабного флеш-мобу на матчі проти "Манчестер Сіті". Організатори розклали на сидіннях 10 тисяч масок героя творів Джонстона Маккаллі.

Напередодні матчу воротар "Шахтаря" Андрій П'ятов пообіцяв, що команда зробить все, щоб Паулу виконав свою обіцянку. І "гірники" провели яскравий поєдинок проти лідера чемпіонату Англії.

Після матчу всі чекали на Паулу. І Фонсека не розчарував. Португалець зайшов у конференц-зал не тільки в масці Зорро. Наставник одягнув також капелюх, плащ і мав при собі шпагу.

Автор: Ірина Козюпа
  Паулу Фонсека в костюмі Зорро
Паулу Фонсека в костюмі Зорро

Всю прес-конференцію Паулу провів в образі Зорро. І треба відзначити, виглядав дуже органічно.

"Це найвеселіша прес-конференція в моєму житті. Всі посміхаються. Такого в мене ще не було. Думаю, цей жарт існуватиме ще довго", - сказав Паулу.

Фонсека абсолютно правий. Історія з Зорро вже стала частиною історії українського футболу і Ліги чемпіонів.

Можливо, з часом забудеться результат зустрічі проти "Сіті", склади команд і автори голів, але легенда про Паулу Зорро Фонсеку хвилюватиме людей ще дуже довго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що важливо зробити "Шахтареві" найближчим часом

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 11 грудня. Можливі суперники - англійські "Манчестер Юнайтед", "Тоттенхем" і "Ліверпуль", французький "ПСЖ", італійська "Рома", іспанська "Барселона" і турецький "Бешикташ". Перші матчі пройдуть 13 лютого наступного року. "Шахтар" точно почне вдома.

Зараз ви читаєте новину «Легенда про Зорро: як Фонсека вразив світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути