пʼятниця, 08 травня 2009 10:01

Кубок УЄФА. У фіналі "Шахтар" зіграє з "Вердером"

Кубок УЄФА. У фіналі "Шахтар" зіграє з "Вердером"
У матчі-відповіді 1/2 фіналу Кубка УЄФА "Гамбург" приймав на своєму полі бременський "Вердер" (2:3), який і вийшов у фінал турніру за сумою двох матчів (3:3), за рахунок голів забитих на чужому полі.

Бременські футболісти, зазнали домашньої поразки в першому матчі, не стали одразу ж йти вперед - у перші хвилини гра йшла без воріт, у центрі поля. Незабаром господарі перехопили ініціативу, і почали створювати небезпечні моменти біля воріт "Вердера", а на 13-ій хвилині відкрили рахунок. Івіца Оліч зіграв у своєму стилі - точно на лінії офсайду отримав пас від партнера і вийшов один на один із воротарем - 1:0.

Господарі продовжили діяти агресивно, і могли подвоїти рахунок - на 27-ій хвилині несподівано пройшла передача в штрафну площу "Вердера", Івіца Оліч отримав м"яч, встиг лише розвернутися, але його накрив Візі. І через дві хвилини гості покарали "Гамбург" за втрачений момент - Дієго отримав передачу врозріз усієї оборони "Гамбурга" і вийшов один на один із голкіпером, потужнім ударом відправивши м"яч точно повз Роста - 1:1.

На 37-ій хвилині вже "Вердер" міг подвоїти свою перевагу - Дієго майже сходу пробив метрів з тридцяти і лише поперечина, яка прийняла на себе удар бразильця, врятувала господарів.

Вразити ворота "Гамбурга" вдалося Пісарро вже у другому таймі, на 52-ій хвилині, хоч і з маленького офсайду арбітр відмінив цей гол. Господарі ж не зробили висновків, і продовжили атакувати. Янсен прорвався по лівому флангу, акуратно прострелив уздовж воротарської і Пітройпа якимсь неймовірним чином не зміг дотягнутися до м"яча, у результаті з дуже гострого кута бив Троховськи, але Візі зумів відбити удар.

А на 66-ій хвилині в черговий раз караючи "Гамбург" за нереалізований момент, забили гравці "Вердера". Клаудіо Пісарро завдав дуже потужного удару з тридцяти метрів у ближній кут і м"яч від рук Роста залетів точно в сітку - 1:2.

На 78-ій хвилині арбітр матчу Франк де Блекере з Бельгії ухвалив неоднозначне рішення - при подачі кутового двоє гравців "Вердера" звалили Івіцу Оліча в своїй штрафній, проте суддя зафіксував порушення правив з боку хорвата, до того ж відмінивши м"яч, який залетів у ворота в цьому епізоді.

А на 84-ій хвилині "Вердер" остаточно зняв усі питання про переможця цього протистояння, забивши третій м"яч у ворота "Гамбурга". Хтось із гамбургських уболівальників кинув пластикову пляшку, намагаючись влучити у гравця "Вердера", а в результаті Гравгаард перечепився через пляшку і організував у власні ворота кутовий. Після подачі кутового Алмейда головою переграв Роста, хтось з гравців "Гамбурга" виніс м"яч із стрічки, але точно на голову Бауманну, який знову відправив його у ворота - 1:3.

Проте гравці "Гамбурга" не збиралися здаватися, і на 87-ій хвилині Івіца Оліч скоротив розрив до мінімуму - після навісу з глибини поля хорват у падінні відправив м"яч головою у ворота Візі - 2:3.

Для того, щоб пройти в наступне коло гравцям "Гамбурга" потрібно було всього лише зрівняти рахунок, але зробити це в час, що залишився, їм не вдалося.

"Вердер" вийшов у фінал Кубка УЄФА, де він має зустрітися з донецьким "Шахтарем".


Відео:


uefa.com, livesport.ru, Gazeta.ua 

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА. У фіналі "Шахтар" зіграє з "Вердером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути