четвер, 06 листопада 2008 15:57

Кубок УЄФА. Анонс матчів

Сьогодні четвер, і прийшла пора матчів Кубка УЄФА. У другому по престижності європейському клубному турнірі, який доживає свій останній сезон, відбудуться матчі другого туру групового раунду. Матч в Харкові буде дебютним для підопічних Мирона Маркевіча в груповому раунді, і про нього можна прочитати тут.

Група А

21:45 "Манчестер Сіті" - "Твенте"

21:45 "Расинг" - "Шальке"

У цій групі перемоги "гостьових" команд майже на 100% забезпечать ним вихід в наступний раунд.

"Сіті" не дивлячись на величезні грошові вливання і покупку Робіньо все ніяк не може знайти свою гру, і зливає свої матчі в Прем"єрові всім кому не лінь. "Городяни" в двох останніх матчах навіть гол не змогли забити, програвши обидва поєдинки по 0:2 "Болтону" і "Мідлсбро".

"Твенте" в останньому турі свого чемпіонату, також програв - "Аяксу" 0:2, так що за статистикою і в цій зустрічі доводиться чекати 2 сухих м"яча, але поки не відомо в чиї ворота.

"Расинг" в 9-му турі Приклади взяв досить несподівану перемогу в гостьовому поєдинку проти "Валенсії" 4:2, що не може не відбитися на психологічному стані гравців, в хорошому сенсі. У активі "Шальке" нуль пропущених м"ячів в трьох останніх іграх Бундесліги, і в цьому матчі також не буде великої кількості голів. Швидше за все результат поєдинку вирішить один м"яч. ПСЖ цей тур пропускає.

Група В

19:00 "Металіст" - "Герта"

21:30 "Бенфіка" - "Галатасарай"

Це "харківська" група, і окрім матчу "Металіст" - "Герта" відбудеться ще один поєдинок, в якому зустрінуться "Бенфіка" і "Галатасарай".

Португальці в першому турі упустили перемогу в матчі з "Гертою" ведучи в рахунку по ходу гри. Цього сезону португальці ще не програвали, і поки немає ніяких підстав, що безпрограшна серія буде порушена сьогодні увечері. Турецький клуб дуже не упевнено грає в чемпіонаті, не дивлячись на успішні ігри в Кубку УЄФА.

Так відразу і не скажеш який підсумок португальської зустрічі буде нам на руку. Напевно, все-таки перемога "Галатасарая" була б більш легкотравним результатом для "Металіста", і для України зокрема. Аутсайдер групи, "Олімпіакос", сьогодні відпочиває.

Група З

19:00 "Штутгарт" - "Партизан"

21:45 "Стандарт" - "Севілья"

Пропускаючий перший тур "Штутгарт" приймає на своєму полі бєлградський "Партизан". У "швабів" наступила, прямо таки якась чорна смуга, за чотири останню гру в Бундесліги в активі тільки одна перемога при трьох поразках, плюс до цього програш "Севілья" в першому турі групового раунду. У "Партизана" справи в чемпіонаті йдуть краще (1-е місце після 11-ти турів), але програш в першому турі "Сампдорії" на своєму полі, істотно зменшив шанси сербів на вихід з групи.

Другий матч групи, це зустріч невдах останнього "вихідного дня". Обидва клуби програли свої останні матчі в чемпіонатах не найсильнішим суперникам, мабуть, тренера вирішили поберегти гравців на матчі Кубка УЄФА. "Севілья", яка йшла на лідируючих позиціях два тижні тому, вже скотилася на п"яту строчку, після двох поразок, до Бельгії приїхала за перемогою, яка зможе андлусійців вихід в наступну стадію на 99%. "Сампдорія" сьогодні виявилася "п"ятою зайвою".

Група D

19:00 "Спартак" - "Удінезе"

22:00 "Тоттенхем" - "Динамо" З

Найрезультативніша група першого туру багатьом цікава тим, що тут виступає московський "Спартак", точніше почне свій виступ тільки сьогодні, тому що перший тур москвичі пропускали.

"Спартак", здолавши ЦСКА в останньому турі, зараз у відмінній фізичній і психологічній формі, за словами самих футболістів і Лаудрупа. Але теж саме можна сказати і про фріульцев, які не знають гіркоти поразки вже дев"ять матчів (8 в чемпіонаті і 1 в Кубку УЄФА), і займають другу строчку в Серії А.

Важко однозначно назвати фаворита поєдинку, тому що обидві команди націлено на перемогу в матчі, і обіцяють битися до фінального свистка. Ось і букмекери розійшлися в думці щодо результату поєдинку, даючи рівні коефіцієнти на перемогу господарів або гостей.

У другому матчі "шпори", які потихеньку набирають свою форму, приймуть загребських динамівців, які в першому турі на своєму полі в драматичній боротьбі вирвали перемогу у "Неймегена" 3:2.

"Тоттенхем", з приходом Реднаппа на пост головного тренера, взяв вже дві перемоги в чемпіонаті, остання з яких була здобута на останніх хвилинах в матчі проти "Ліверпуля" завдяки голу Романа Павлюченко. Павлюченко, до речі, в цьому матчі не допоможе своїй команді, тому що цього сезону був заявлений за "спартака" в єврокубках. П"ята команда групи, "Неймеген", сьогодні відпочиває.

Група Е

20:45 "Вольфсбург" - "Херенвен"

21:45 "Мілан" - "Брага"

"Вовки", які пропускали перший тур, приймають битий "Міланом" "Херенвен". Поразка гостей в цьому матчі, фактично поставить хрест на надіях голландців пробитися в "єврокубкову весну".

Другий матч групи буде битвою лідерів які впевнено перемогли в першому турі. "Мілан" після провального старту в чемпіонаті підійнявся на вершину турнірної таблиці Серії А, і покидати її до закінчення чемпіонату не збирається. Сподіваємося, що в цьому матчі Карло Анчелотті не відійде від своїх традицій випускати резервістів на ігри в Кубку УЄФА, і ми зможемо побачити на полі Шевченка, який, як не сумно звучить, міцно застовпив за собою місце на лавці запасних, а в останньому матчі Шева і зовсім не потрапив в заявку. Аутсайдер групи Е, англійський "Портсмут" другий тур пропускає.

Група F

21:45 "Аякс" - "Жиліна"

21:45 "Славія" - "Астон Вілла"

"Аякс", мабуть, одне з розчарувань останніх єврокубкових сезонів. Амстердамці ще три роки тому грали в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, на жаль це було їх остання участь. Двічі голландці зупинялися в третьому відбірковому раунді, а цього сезону і зовсім туди не потрапили, проваливши минулий чемпіонат Голландії.

Ось і в першому турі "Аякс" взявся за старе, програвши практично без боротьби матч в Бірмінгемі, місцевій "Астон Віллі" 1:2. Остання перемога в чемпіонаті над "Твенте" повинна підбадьорити гравців перед матчем з "Жиліною", але головне в даному випадку не допустити недооцінки суперника, як це часто бувало.

Пражани старт групового турніру пропускали, і тепер продовжать свій єврокубковий похід матчем з лідером групи "Астон Віллою". "Астон Вілла", яка йде в чемпіонаті в зоні Ліги чемпіонів, свій останній матч програла "Ньюкаслу", і тепер в Празі потрібно перемагати міцний чеський горішок.

Група G

21:45 "Сент-Етьєн" - "Русенборг"

22:30 "Валенсія" - "Копенгаген"

"Сент-Етьєн" приймає недавнього учасника Ліги чемпіонів норвезький "Русенборг", який в першому турі зіграв нудну нульовку з "Брюгге". Чотири поразки французького клубу в останніх чотирьох матчах відкинули "Сент-Етьєн" до зони вильоту чемпіонату Франції, і на тлі перемоги в першому турі групового раунду це виглядає трохи дивно.

Що ганьбиться в останньому турі Приклади на очах своїх уболівальників, "Валенсія", спробує реабілітуватися на "Месталье" обігравши невдаху першого туру данський "Копенгаген". Ну що ж, подивимося як у "кажанів" вийде викупати провину перед своїми фанами.

Група D

19:15 "Лех" - "Нансі"

20:30 "Фейєнорд" - ЦСКА

Обидва лідери групи, які виграли свої матчі по 3:0, відправляться в гості до команд, у яких в графі очки записаний "0".

Але якщо для "Леха" це тільки перша гра, то розгром "Фейєнорда" в першому турі, ще довго гримітиме в рядах вболівальників голландського клубу. "Армійці", програвши московське дербі, відправилися з не кращим настроєм в Роттердам.

Та зате перемога в цьому матчі дозволить ЦСКА практично забезпечити собі вихід в наступну стадію турніру. Скаути європейських клубів відвідає матч в Роттердамі з метою подивитися живцем на московського вундеркінда Алана Дзагоєва, який відзначився дублем у ворота "Депортіво". До речі, лакорунці цей тур пропускають.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА. Анонс матчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути