пʼятниця, 21 червня 2013 14:02

Кубок конфедерацій можуть зупинити через заворушення в Бразилії

Кубок конфедерацій можуть зупинити через заворушення в Бразилії
Охоплену протестами Бразилію вже залишив Блаттер. Фото: reuters.com

ФІФА розглядає можливість призупинення Кубка Конфедерацій з футболу через хвилі протестів, які охопили Бразилію в останні дні. Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на бразильські ЗМІ.

Дві делегації вже думають про те, щоб залишити країну. Можливо, одна з них - італійська, адже футболісти і тренерський штаб привезли з собою сім'ї. Вчора у Салвадорі був закиданий камінням мікроавтобус ФІФА. Президент організації Зепп Блаттер вже залишив Бразилію - правда, лише для того, щоб відвідати відкриття чемпіонату світу U-20 в Туреччині.

Минулої ночі понад мільйон людей вийшли на антиурядові демонстрації більш ніж в 100 містах по всій Бразилії. У багатьох місцях спалахнули сутички між демонстрантами і поліцією; в штаті Сан-Паулу загинув 18-річний хлопець, коли в зведену протестуючими барикаду врізався автомобіль.

Нинішні протести - наймасовіші в Бразилії за останні 20 років. Протестуючі незадоволені рішенням керівництва країни витратити величезні кошти на проведення Кубка Конфедерацій за рік до старту чемпіонату світу-2014, який вже обійшовся бразильцям в круглу суму. Протестувальники вимагають розвитку шкіл та транспорту та підвищення якості освіти.

Зараз ви читаєте новину «Кубок конфедерацій можуть зупинити через заворушення в Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути