Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2012 16:58

Кривдник Диканя залишився без покарання

Кривдник Диканя залишився без покарання
Диканя прооперують у Німеччині ФОТО: spartak.com

Форвард "Зеніта'' і збірної Росії Олександр Кержаков уникнув покарання за зіткнення з воротарем московського "Спартака" та збірної України Андрієм Диканем в матчі 37 туру чемпіонату Росії. 11 квітня Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Російського футбольного союзу на своєму засіданні розглянув епізод і не побачив в діях Кержакова злого умислу. Про це повідомляє офіційний сайт РФС.

"За динамікою самого руху в момент зіткнення видно, що можливості уникнути зіткнення і умислу в діях Кержакова не було. Так що вина форварда в цьому зіткненні не встановлена", - наводить слова голови КДК Володимира Каткова сайт РФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диканя прооперують 11 квітня

Гра між "Спартаком" і "Зенітом" пройшла 31 березня на стадіоні "Лужники". На 51-хвилині матчу Кержаков, який вийшов один на один з голкіпером, вдарив Диканя коліном в голову. Арбітр матчу не побачив порушення в цьому епізоді і ніяк не покарав форварда "Зеніта". Диканю на полі була надана медична допомога, але через 10 хвилин воротар був змушений залишити поле. Матч завершився перемогою "Зеніту" з рахунком 2:1.

У Диканя була виявлена закрита черепно-мозкова травма та множинні переломи кісток обличчя. 11 квітня в Німеччині футболісту буде зроблена операція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спартак" продовжив контракт з Диканем

6 квітня "Спартак" вимагав у КДК дискваліфікувати Кержакова, звинувативши його у зайвій жорстокості по відношенню до голкіперу московської команди, але КДК з цими аргументами не погодився.

Також на засіданні КДК було вирішено оштрафувати кілька клубів за різні порушення. Найбільший штраф у розмірі 300 000 рублів буде змушений виплатити "Зеніт". На 200 000 рублів чемпіон Росії покараний за використання уболівальниками піротехніки під час гри 38 туру чемпіонату Росії зі столичним "Локомотивом", а ще на 100 000 рублів - за расистські скандування на адресу чорношкірих гравців московської команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кержаков завдав Диканю множинні переломи кісток обличчя

"Спартак" був оштрафований на 100 000 рублів за кидання вболівальниками команди на поле піротехніки під час гри чемпіонату Росії з "Кубанню".

Зараз ви читаєте новину «Кривдник Диканя залишився без покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути