понеділок, 02 квітня 2012 11:09

"Їсти можу тільки подрібнену їжу" - Дикань

"Їсти можу тільки подрібнену їжу" - Дикань
Андрій Дикань не втрачає надії зіграти на Євро-2012. Фото: sovsport.ru

Голкіпер "Спартака" і збірної України Андрій Дикань дав перше інтерв'ю після важкої травми, отриманої в матчі з "Зенітом".

- Говорити можу без проблем, а от з їжею є невеликі труднощі. Справляюся тільки з подрібненою їжею. Дружина принесла з дому пюре, овочеве соте, супчик з блендера...

- Що кажуть лікарі?

- Поки нічого не говорять. У понеділок зберуть консиліум - будуть вирішувати питання про операцію. Спочатку була думка, що вдасться обійтися без неї. Але в неділю мене оглянув щелепно-лицьовий хірург, сказав: треба робити.

- Коли додому відпустять - теж незрозуміло?

- Ні. Я адже додому відразу після матчу і поїхав. Але в машині стало нудити. "Спартак" одразу зв'язався зі Швидкою допомогою - і вона вже чекала нас біля будинку. Тільки речі швиденько зібрали.

- Спали без проблем?

- Мені снодійне вкололи. Не тільки вночі, але і вдень в сон хилило. Навіть дружині на час телефон віддавав. Багато дзвінків, смс ...

- З України дзвонили?

- Дзвонив помічник Блохіна Юрій Калитвинцев, тренер воротарів Роменський. Чесно кажучи, все ж плекаю надію поїхати на Євро. Хотілося б взагалі повернутися якомога раніше - і ще "Спартаку" в чемпіонаті допомогти. Але, як я зрозумів, це малореально.

- А з "Зеніту" хтось цікавився вашим самопочуттям?

- Я ні з ким не спілкувався. Може, поки телефон у дружини був, хтось дзвонив? Але вона не розповідала. Зате Наташа читала в Інтернеті побажання уболівальників, у тому числі з Пітера, - мовляв, якнайшвидшого одужання. А шанувальники "Спартака" навіть в палату приходили - фрукти, подарунки приносили. Ось тільки що сімейна пара відвідувала - чоловік і жінка у віці. Як вони мене знаходять - загадка.

- Сам епізод зіткнення пам'ятаєте?

- Пам'ятаю, був вихід сам на сам, і я відбив м'яч ногами. А далі - ні. Хто мене бив і як - не знаю. Хоча зараз-то зрозуміло, що Кержаков.

- Вболівальники різних клубів сперечаються до хрипоти: чи був в його діях умисел? Що ви думаєте?

- Я за м'ячем стежив. І моменту потім ніде не переглядав. Міг Кержаков ухилитися, не міг ... Яка зараз різниця? Але поки мені допомогу надавали, він не раз підходив, вибачався, це я пам'ятаю.

- Як час коротає в палаті? Телевізор, комп'ютер під забороною?

- Так, будь-якому травмованому органу потрібні спокій і відпочинок. Мені навіть порадили поменше інформації ззовні отримувати. Спілкуюся з дружиною - вона зі мною всю ніч і ранок провела. Зараз ось донька Аліса за мною доглядає...

Нагадаємо, в середині другого тайму матчу "Спартак" - "Зеніт", Андрій Дикань, рятуючи ворота, зіткнувся з форвардом пітерців Олександром Кержаковим. Через 10 хвилин він попросив заміну, оскільки не зміг продовжити матч.

Пізніше у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забій і гематому орбітальної області праворуч.

Лікар збірної України заявив, що шансів зіграти на Євро-2012 в такій ситуації у Диканя немає.

 

Зараз ви читаєте новину «"Їсти можу тільки подрібнену їжу" - Дикань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути