середа, 16 січня 2013 12:59

Коваль увійшов до п'ятірки кращих молодих воротарів Європи

Коваль увійшов до п'ятірки кращих молодих воротарів Європи
"Коваль - величезний талант" - британські журналісти ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

20-річний голкіпер київського "Динамо" і кандидат в національну збірну України Максим Коваль увійшов до списку п'яти кращих стражів воріт європейського футболу. Відповідний рейтинг склали журналісти британського інтернет-порталу Give Me Football, звернувши свою увагу на футболістів, які знаходяться у віці не старше 20 років.

На думку англійських колег, Східна Європа має репутацію прекрасної школи класних воротарів і українець може стати одним з таких. "У 16 років Коваль дебютував за запорізький "Металург" і відразу ж відстояв "на нуль". Провівши ще 19 матчів у "Металурзі", він перебрався до табору гранда українського футболу — київського "Динамо", яке було настільки вражене грою молодого голкіпера в матчі проти "біло-синіх", що зробило підписання талановитого футболіста одним зі своїх пріоритетних цілей", - пояснюють свій вибір журналісти Give Me Football.

Видання нагадує, що Максим Коваль зумів виграти конкуренцію за місце в "рамці" "Динамо" у незмінного "номера один" Олександра Шовковського, який прийняв рішення зосередитися на клубній кар'єрі і попрощався зі збірною. "Коваль - величезний талант, у якого за плечима вже є досвід гри в континентальних кубках", - підкреслюють британці.

Поряд з воротарем "Динамо" в п'ятірку кращих молодих європейських голкіперів увійшли німці Марк-Андре тер Штеген з менхенгладбахської "Боруссії" і Бернд Лено, який представляє леверкузенський "Байєр", бельгієць з мадридського "Атлетико" Тібо Куртуа, контракт якого належить лондонському "Челсі" , а також Джек Бутленд з "Бірмінгема".

Зараз ви читаєте новину «Коваль увійшов до п'ятірки кращих молодих воротарів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути