вівторок, 15 січня 2013 13:49

"Запити Гранквіста не відповідали його рівню" - Блохін

"Запити Гранквіста не відповідали його рівню" - Блохін
Блохіна в "Динамо" в цілому все влаштовує. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Наставник київського "Динамо" Олег Блохін у рамках міжсезонного збору команди в Марбельї пролив світло на поточну ситуацію в команді. Зокрема Олег Володимирович розповів про...

Про те, що б змінив за допомогою чарівної палички

Нічого принципово змінювати б не став. Всі мене по великому рахунку влаштовує. Інша справа, що важко приймати команду в розпал сезону. Готував до нього колектив один тренер, приходить інший, і гравці змушені на ходу перебудовуватися від одних вимог до інших. Навіть не в тренувальному процесі - в простому людському спілкуванні треба притертися, а це вимагає часу. Подивимося, як перший збір пройде. Стабільності нам восени бракувало, ми смикали оборону і середню лінію, даючи можливість різним футболістам себе проявити. Хтось своїм шансом скористався, хтось ні. А що поміняв би за допомогою чарівної палички, так це ліквідував би відставання від "Шахтаря" в чемпіонаті України. Але треба бути реалістами. Ніхто боротьби, зрозуміло, не відміняв, але і здорова оцінка ситуації не завадить: конкуренти занадто далеко відірвалися, а ігор, що залишилися до кінця сезону, вкрай мало, щоб розраховувати на виправлення ситуації.

Про роботу селекційної служби і дефіцит форвардів

Селекція провела за короткий період величезну роботу. Ми розмовляли з багатьма клубами, існували у нас напрацювання і за іншими джерелами, але або ціна в підсумку на нападника виявлялася завищеною, або футболістів просто відмовлялися відпускати - турнірні завдання, як ви розумієте, існують не тільки у нас. Крім усього іншого, не стану кривити душею, мені взагалі вкрай складно підібрати форварда... Не тільки в нас, але і у всьому світі, як я подивлюся, настає дефіцит класних нападаючих. Стосується ця проблема навіть провідних клубів світу. Важливо при цьому розуміти, що форвард залежний від організації командної гри. Якщо вона не поставлена, успіху не доб'ється в атаці ні Мессі, ні Блохін.

На гравців з п'яти найсильніших чемпіонатів встановлюють просто нереальні ціни. Але ми не "Анжі", щоб оперувати такими сумами. Є тут і зворотний бік медалі: вели, не буду називати імен, переговори з одним форвардом, пропонували чудові умови, але він просто не погодився переїжджати в Україну. Поїду, каже, краще в Англію. Це, загалом, тенденція: багато хто не хочуть до нас їхати, вважаючи мало не неандертальцями. Максимум, що може привернути до нас гравця високого рівня, це позамежні фінансові умови.

Ми можемо взяти, припустимо, 20-річного бразильця і ??виліпити з нього футболіста на наш розсуд. Правда, немає жодної гарантії, що з часом хлопець розкриється і виправдає очікування. Бразильці, на превеликий жаль, складно адаптуються на нашому континенті - і це проблема не тільки "Динамо", але і "Шахтаря", і "Спартака"...

Про штрафи

Штрафні санкції у мене прописані чітко, і за кожне порушення, будь то запізнення або не надіті на тренування щитки, передбачені не залежні від окладу суми. Сніг пішов на вулиці або град - футболісти повинні приїжджати на базу за годину до початку заняття ... Санкції набувають чинності "автоматом" - тут ніякі розмови не потрібні. Все до дрібниць розписано, я нічого додатково не зобов'язаний оголошувати. От якщо запізнення набувають систематичного характеру - штрафи стають більш глобальними.

Про сучасних футболістів

Мені якось забавну історію розповіли. Знімали фільм про історію "Динамо", і сьогоднішні гравці - українці, а не легіонери - навіть не могли пригадати, якій команді я в Суперкубку Європи забивав. Але це я так, до слова. В особистому архіві ті матчі, звичайно ж, збереглися, однак озиратися назад і тим більше нав'язувати комусь свої спогади не хотілося б. Вони цікаві мені, моїм дітям... Дочки дивилися. Їм цікаво: "Ось, тато побіг..." Дівчатка, що з них взяти. Був би хлопчик - інакше б, напевно, сприймав.

Про перспективи Артема Кравця

Цього футболіста (Артем Кравець - Ред.) ми взяли тому, що Браун Ідейе виїхав у збірну Нігерії на Кубок Африки, і у нас залишився один форвард - Марко Рубен. В результаті Кравець отримав шанс - напевно, вже останній. Пройде збори успішно, покаже, що дійсно потрібен команді - ми неодмінно його залишимо. Якщо ж ні - вибачте! Кравець на "Местальї" свого часу і зараз - два різних гравці. У 2009 році у нього була швидкість, динаміка, він йшов у боротьбу, створював гостроту. Які з тих його якостей залишилися сьогодні - покаже робота в Марбельї.

Про інтерес клубів до Мехмеді

Мені про це нічого не відомо. У будь-якому випадку, мінімум до літа він залишається у нас.

Про Мілевського

З Мілевським питання закрите. Точка. Чи спілкувалися ми? Сам він ініціативи не виявляв, а я розмовляти, зізнатися, стомився. Артем тренується з "Динамо-2" і чекає пропозицій. З'являться варіанти - президент стане вести переговори, ні - Мілевський гратиме за другу команду. Контракт у нього розрахований ще на півроку, і він повинен виконувати всі передбачені угодою умови.

Про трансфер Гранквіста, що не відбувся

Його кандидатура ніколи не була для нас пріоритетною, а особисті запити шведа мало відповідали його ігровому рівню.

Про Гусєва

Була тверда впевненість, що Гусєв залишиться в "Динамо". Сказав Олегові, що розраховую на нього і повідомив про це президенту. Йому залишалося лише зустрітися з Ігорем Суркісом, щоб обговорити деталі нового контракту.

Про Хачеріді

В деталі я не вникав і слова гравця не аналізував (про бажання піти з "Динамо" через конфлікт з Блохіним - Ред.). Не бачив у цьому принципову необхідність. Контракт він переуклав, а буквально вчора запізнився на тренування - і буде змушений заплатити штраф. Емоції? Я теж, траплялося, розмахував руками і сперечався. У Жені, втім, емоції часто зашкалювали, хоча тепер він, здається, подорослішав і став по-іншому себе вести.

Про призначення Фоменка тренером збірної України

Можу охарактеризувати те, що відбувалося одним словом: комедія. Але все одно, добре, що українець. Тренер-легіонер приїхав би до нас виключно на заробітки, а збірній потрібна людина, яка вболіває за справу душею і серцем.

Зараз ви читаєте новину «"Запити Гранквіста не відповідали його рівню" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути