Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2011 12:29

Король Артур і синиця в руках: португальські ЗМІ про матч "Динамо" - "Брага"

Король Артур і синиця в руках: португальські ЗМІ про матч "Динамо"  - "Брага"

У четвер у першому матчі 1 / 4 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" розійшлося миром з португальською "Брагою" - 1:1. Вашій увазі огляд публікацій закордонної преси, присвячених цьому поєдинку, який наводить видання "КОМАНДА".

"Нічия в Києві відправляє "Брагу" ближче до півфіналу", - під таким заголовком вийшов звіт про матч Ліги Європи з "Динамо" у відомій португальській спортивній газеті A Bola.

При цьому автор статті підкреслює, що поїздка в Україну виявилася важкою, а гра видалася непростою для гостей:

"Команда Домінгуша ледь освоїлася на полі, як пропустила. Але незабаром завдяки нещастю Гусєва, від якого м'яч відскочив у сітку, відновила рівновагу в рахунку. Атаки "Динамо" становили велику небезпеку. Але Артур нейтралізував і сильний удар Гусєва, і спробу відзначитися Кравця.

Після перерви на поле вийшов Шевченко, але на 62-й хвилині він отримав другу картку, а після вилучення колишнього форварда "Мілана" у "Браги" з'явилися хороші гольові моменти - у Сільвіо, Ліми і Пауло Сезара. Підсумкова нічия робить шанси "канонірів" на потрапляння до півфіналу більш високими".

Та ж A Bola наводить цитату голкіпера "Браги" Артура:

"Динамо" - хороша команда, але ми здобули чудовий результат, і тепер питання про вихід у півфінал буде вирішуватися у нас вдома. Ми абсолютно спокійні і на своєму стадіоні постанемо гранично сконцентрованими".

Обережно щодо путівки у наступний раунд висловився капітан клубу Вандіньйо:

"Ми грали з сильним суперником, і вдома нас чекає не менш складний поєдинок. У перші хвилини у нас були серйозні труднощі, проте потім ми заспокоїлися і зуміли добитися балансу на полі. Але ми зробимо все, щоб продовжити свій виступ".

Видання Record теж наводить слова Артура, який з посмішкою на обличчі прокоментував епізод, що трапився на 62-й хвилині:

"Особисто я чудово чув свисток арбітра. Але Шевченко не хотів зупинятися - він бажав вдарити по воротах. Радий, що рефері прийняв таке рішення. Це сильний футболіст, якого буде дуже відчутно бракувати "Динамо" у матчі-відповіді. Після пропущеного голу я подумав, що нам доведеться несолодко. Але, на щастя, пощастило досить швидко відновити рівновагу. У другому таймі ми цілком могли ще забити і навіть виграти - 2:1, це могло б стати дуже важливим кроком вперед".

А ще одна відома спортивна газета Португалії - О Jogo - порівняла вилучення Шевченка з червоною карткою голландця ван Персі у поєдинку "Барселони" і "Арсеналу" в 1 / 8 фіналу Ліги чемпіонів.

Цей епізод, а також автогол Гусєва автор звіту вважає ключовими моментами у вдалому для "Браги" результаті виїзду до Києва. Хоча він теж підкреслює, що матч-відповідь вийде не менш складним, ніж гра на стадіоні імені Валерія Лобановського (португальці так і написали - Estadio Valeriy Lobanovskiy, без слова "Динамо").

Correio do Minho, називаючи свого воротаря Артура Королем Артуром, пише: "Наша команда тримає синицю в руках. Питання в тому, чи не дозволить вона пташці випурхнути". "Вдома - ви ж пам'ятаєте? - "Брага" не програє" - продовжує думку колег O Jogo.

Букмекери, які раніше давали 62% на прохід "Динамо", зараз дають 60% на прохід "Браги", повідомляє "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Король Артур і синиця в руках: португальські ЗМІ про матч "Динамо" - "Брага"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути